21 februari 2009
Toertocht op FlevOnice

De beslissing om toch naar Biddinghuizen te gaan is door een toevalligheid tot stand gekomen. In de loop van vrijdag bleek dat Hans (gekwetste knie) en Gerda (rugblessure) zeker niet zouden gaan. Bij mij was de animo toen ook erg gedaald maar in de loop of liever aan het eind van de avond had ik voor mezelf besloten om het af te laten hangen van het tijdstip van wakker worden. Als dat dusdanig vroeg zou zijn dat een redelijke starttijd gehaald zou worden dan zou ik alsnog gaan. En dat lukte en zo stond ik om ongeveer 08:30 uur op het ijs. Al snel kwamen uit de achteropkomende groepen de nodige begroetingen. Alfred Knikker reed toen al in een kopgroep en in de volgende groep kwamen Cees Keyzer, Wim IJpelaar en Martien Pater voorbij. In het begin was het in de buitenlussen nog zo stil dat het klapwieken van een stel zwanen voor het enige geluid zorgde.

2009-02-21-05
Alfred op kop van de groep

Ook Esmeé Knikker, de negenjarige dochter van Alfred, reed haar rondjes. Twee weken geleden had ze 60 kilometer gehaald en dat wilde ze nu verbeteren.

2009-02-21-06
Esmeé (wit jack) met een vinnige slag

Na een paar rondjes word ik vlak na de verzorging ingehaald door Hugo uit Hazerswoude, die heel verbaasd was om mij daar te zien. Maar ik moet zeggen dat ik ook niet had verwacht hem daar te ontmoeten. We hebben een paar rondjes samen gereden, maar bij de verzorgingspost zijn we elkaar weer uit het oog verloren. Overigens wil ik nog wel even melden dat de verzorging op FlevOnice Weissensee-achtige vormen had. Naast koffie, thee, sportdrank, bouillon waren er bananen, appels, sinaasappelen en volop belegde broodjes, krentenbollen en plakken cake. Ook de stempelaars lieten zich van hun beste kant zien. Ik heb bewondering voor die mannen en vrouwen. Ze staan de hele dag op hun voetjes en blijven je continu door heel opgewekt en enthousiast aanmoedigen.
Intussen liep op de asfaltbaan evenwijdig aan de ijsbaan ultra-loopster Ria Buiten haar rondjes. Een paar weken terug had zij daar 100 kilometer gelopen en dat was nu weer haar doel. Ik moet er niet aan denken. Op de schaats is het al zo'n vreselijk eind en dan hardlopend. Op een You Tube-filmpje heb ik haar later horen zeggen dat ze deze keer na 50 kilometer wegens tijdgebrek is gestopt.
In het begin van de dag was het ijs nog bedekt met slijpsel en werd er geveegd. In de loop van de dag werd de baan door de hogere temperatuur steeds natter en aan het einde van de dag stond er op sommige punten zelfs een laagje water. Het ijs bleef daardoor wel goed glijden, al waren er wel veel hobbelige stukken. Rond het middaguur stak bovendien de wind op en dat zal wel mede de oorzaak zijn dat ik wat moeilijkere ogenblikken doormaakte. Bij een fotostop bleek dat ik zowel Hugo als Wim op één plaat vast kon leggen.

2009-02-21-09
Hugo (oranje muts) wordt ingehaald door een groepje met Wim (groene jack links)

Vlak voor het ingaan van mijn laatste ronde kwamen Alfred Knikker en André Wieberdink, die samen op kop lagen, mij voorbij voor hun laatste rondje. Zij waren om 07:00 uur gestart voor hun 200 kilometer en het parcoursrecord van Alfred was binnen hun bereik. Zij haalden dat laatste rondje alles uit de kast en gingen hand in hand over de finish. Inderdaad hadden zij het record verbeterd en gebracht op 7:26 uur.

2009-02-21-10
Alfred en André in de laatste ronde

Kort daarna ben ik zelf na 100 kilometer gestopt. Een beetje terugrekenend kom ik tot de conclusie dat ik het nu een half uurtje sneller heb gedaan dan de eerste toertocht in december op FlevOnice.
Opvallend waren de hele dag door de vragen naar Nel. Ik moest haar ook nog de groeten doen maar ik weet echt niet wie dat was. Ook de vraag of ik de enige aanwezige Muts was, kwam nog al eens voorbij. Maar dat kwam vooral door mijn nogal abrupte beslissing om toch te gaan.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

4 februari 2009
De Mutsenclub in het Hart van Holland

Een verslag van Hans over de trip van de Mutsenclub naar de Weissensee is in het Hart van Holland geplaatst. Een scan van het artikel is hieronder te lezen. De daarin voorkomende foto zal later ook in de fotoserie over dit jaar bij Foto's Mutsenclub worden opgenomen.

2009-02-03-01

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina