21 mei 2009
De Mutsen boulen

Ik wil beginnen met de mededeling dat diverse andere titels voor deze blog niet door de censuur zijn gekomen. De vindingrijke lezer kan er zelf wel enige voorbeelden voor bedenken. Maar het komt er in het kort op neer dat de Mutsen een middagje besteed hebben aan Jeu de Boules. Vorig jaar is er in Zevenhuizen een baan aangelegd die destijds door de Mutsen is ingewijd. Maja en ik waren daar in verband met onze vakantie toen niet bij. Deze keer waren Henk en Leny afwezig, al had Henk zijn boules wel ter beschikking gesteld. Het toernooi was groot nieuws in Zevenhuizen en de supporters waren in grote getale aanwezig. De tribune zat helemaal vol.

2009-05-21-02
alle zitplaatsen op de tribune waren bezet

Martien had dagen zitten rekenen om een sluitend spelschema in elkaar te zetten. Na het trekken van de lootjes en de laatste uitleg van de spelregels begonnen de Mutsen aan hun toernooi. Alle facetten van het spel kwamen voorbij. Bijvoorbeel beginnersgeluk, briljante ballen en ongelofelijke missers.

2009-05-21-01      2009-05-21-04
geconcentreerd aan het boulen

Er werd uitermate serieus met de spelregels omgesprongn. Bij twijfelgevallen werd er zelfs een meetlint gebruikt om de exacte afstand van bal tot but vast te stellen.

2009-05-21-03
meten is weten

Er waren drie ronden gepland en de pauzes werden benut voor een opkikkertje. Tot onze verbazing kwamen uit de fietstassen de nodige flessen wijn/bier en bijbehorende hapjes te voorschijn. Al moet ik wel melden dat Maja en ik ons snel aan dit onderdeel van het toernooi hadden aangepast.

2009-05-21-05
opladen voor de volgende ronde

Gerda en Jack hadden oppasdienst maar Olivier werd naadloos in het spelschema opgenomen. Hij had zijn eigen gekleurde plastic boules maar hij had meer belangstelling voor de buts.
Uiteraard waren er diverse ongewone situaties te noteren. Zo kwam het voor dat iemand na het tellen van de boules en het vaststellen van de tussenstand vrolijk meldde dat de laatste bal nog in haar bezit was. Ook was er iemand die met zijn laatste bal een boule van een teamgenoot van een uiterst comfortabele plaats stootte. Een kwestie van: jammer maar helaas. Marian heeft daarna haarfijn uitgelegd wat het gooien van een broodbal inhoudt.

2009-05-21-06      2009-05-21-07
alle situaties kwamen voor

Na drie ronden van intensief boulen werd door Martien de eindstand opgemaakt. Het resultaat was al van tevoren onderschikt gemaakt aan het plezier. Bovendien was iedereen erg afhankelijk van het nauwkeurig gooien van de boules door hun teamgenoten. Het is dus overbodig om de winnaar bekend te maken omdat het Hans was en het is helemaal niet nodig om de poedelprijs te vermelden. Nel had als bijna beste speelster gewoon de pech dat haar teamgenoten precies tijdens het spelletje met haar hun slechtste prestaties op het gravel gooiden. Ik wil alleen nog even melden dat Maja één plaats boven mij eindigde. Echte klasse verloochent zich niet.

2009-05-21-08
Martien rekent en Hans geniet van zijn drankje

Gerda en Jack gingen Olivier voorbereiden op zijn slaapstand en de overige Mutsen zijn een hapje met elkaar gaan eten. Dat kostte wel enige telefoontjes maar uiteindelijk konden we bij Prins Heerlijk terecht. Een klein incident met een glas wijn kon niet verhinderen dat we daar van een uitstekend etentje hebben genoten.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

15-17 mei 2009
Fiets-weekend in Altenberge

Mijn nicht Ria woont in Altenberge bij Münster en zij heeft een fiets-weekend georganiseerd voor belangstellende familieleden. Maja en ik hebben op de heenweg een tussenstop in Losser gemaakt om daar een multi door het dorp te lopen. Bij aankomst in Altenberge zijn we eerst bij Ria op bezoek gegaan. Net toen we weggingen om bij hotel Stüer in te checken, kwamen Martha en Hans bij Ria aan. Voor we aan tafel gingen voor het diner hebben we gezamenlijk een drankje genuttigd.

2009-05-15-01
Hans, George, Martha en Ria

Tijdens het natafelen kwam er een telefoontje van Rolf dat hij met zijn dochter Laura onderweg was en dat het door het slechte weer nog wel even kon duren. Dat klopte helemaal want ze kwamen pas om 23.15 uur aan.
Bij het ontbijt op zaterdag was ook Jan gearriveerd. Na het ontbijt gingen we op weg voor een fietstocht, die door Ria was uitgezet. We hebben ons tempo aangepast aan de mogelijkheden van Laura, die ruim een week voor haar tiende verjaardag een prestatie van jewelste leverde. De route ging namelijk nogal op en af over zowel verharde fietspaden als onverharde bospaden. Ria had gezorgd voor enkele interessante stops. De eerste was bij Erich Maier, een orchideeën-kweker, die heel bevlogen en vol passie over zijn activiteiten vertelde. Bij het afscheid maakten we kennis met zijn vrouw Betty die ons trakteerde op een lekker drankje.

2009-05-16-01      2009-05-16-02
          Erich Maier legt uit                                         de traktatie bij het afscheid

De route ging verder langs rustige landweggetjes en kronkelde door de bosrijke omgeving van Altenberge.

2009-05-16-03
Jan, Maja en Laura

Ria had voor het nuttigen van ons lunchpakket een oude boerderij in gedachten. Daar waren diverse picknicktafels geplaatst, die vrij gebruikt mochten worden. Er was een heel speciale manier om de drankjes koel te houden. In een put met stromend koud water waren de kratten bier en frisdrank geplaatst. De betaling voor deze drankjes kon geschieden door een gift in de naastliggende kapel. Van onze goedgevulde kunchpakketten hebben we een gedeelte afgestaan aan een Duitser, die eigenlijk meer geďnteresseerd was in alcoholhoudende drank. Zijn loftuitingen over deze Hollandse vrijgevigheid bleven nog lang en nadrukkelijk in onze herinnering.

2009-05-16-04      2009-05-16-05
de koelinstallatie                                                      de lunchtafel

De volgende stop was bij een fraai aangelegde en onderhouden tuin, die gedomineerd werd door een symmetrisch patroon van buxushaagjes. Laura kreeg wat moeite met de afstand en daarom werd een extra lus uit de route geschrapt. Via de buitenwijken van Münster gingen we weer richting Altenberge. Ria had nog een bijzondere stop voor ons in petto. Bij een ogenschijnlijk gesloten café verdween ze naar de achterkant. Kort daarna werd de deur geopend en werd een dienblad met glaasjes en een fles vlierbessendrank aangereikt. We begonnen al een beetje gewend te raken aan traktaties van kleine glaasjes met heerlijke drankjes.

2009-05-16-06
geroutineerd schenkt Ria in

Na deze pauze gingen we op weg naar het huis van Ria waar we in de gemeenschappelijke tuin een kopje koffie of thee hebben gedronken. Het was de afsluiting van een uitstekend georganiseerde dag waarbij onze reisleidster had gezorgd voor een gevarieerde route met interessante onderbrekingen. Dat bovendien het weer zich van een zonnige kant liet zien, was een extra pluspunt.

2009-05-16-07      2009-05-16-08
          op weg naar Altenberge                                   de afsluiting van een geslaagde dag

2009-05-16-09
de route van vandaag

De avond werd - weliswaar in een groter gezelschap - op dezelfde wijze doorgebracht als op de eerste dag. Dat hield een drankje vooraf in en daarna een gezellig etentje. Laura had al snel kennis gemaakt met een paar Duitse meisjes waar ze zich in de tussentijd prima mee vermaakte.
Na het ontbijt op zondagmorgen vertrokken Martha, Hans en Jan. Rolf, Laura, Maja en ik zijn met Ria naar de Eiskeller gewandeld. Ria is daar sinds kort gids en heeft voor ons een rondleiding verzorgd. Heel indrukwekkend hoe vroeger de koeling in de toenmalige brouwerij werd gerealiseerd door immense massa's ijs.

2009-05-17-01
Rolf en Maja bekijken een ouderwetse koelkast

Op de terugweg naar het hotel hadden we onze paraplu's hard nodig. Na het fraaie weer van gisteren was het nu een kletsnatte bedoening. In het hotel hebben we nog een kopje koffie gedronken en daarna zijn we in de auto gestapt om naar huis te rijden. Bij Enschede reden we de stoet met autobussen vol FC Twente-supporters achterop, die op weg was naar de Kuip voor de bekerfinale. De supporters werden door de rest van Twente vanaf de viaducten met spandoeken uitgewuifd.

2009-05-17-02
het heeft niet geholpen

Later kwamen we bij Utrecht ook nog in de Heerenveen-colonne terecht.
Aan het einde van de middag waren we weer thuis na een zeer geslaagd familiefiets-weekend.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina