28 juni 2009
Fietsen met Jack en Gerda

Op zaterdagavond gaat de telefoon, Gerda aan de lijn met de vraag of wij op zondag wat te doen hebben. Ze hebben wel zin om met ons een stukje te fietsen. De afspraak was snel beklonken en zondag om 10.30 uur zaten we gezamenlijk bij ons in de tuin aan een kopje koffie. Ter plekke werd de route bepaald en we kozen voor de Cope-route van de ANWB, die door Boskoop komt. We verbaasden onze metgezellen meteen al met het uit de wijk rijden via het Zwarte Pad. De tocht ging via de Nesse en het Bedelaarsbos naar Alphen. Zo dicht bij huis en toch waren er stukken bij, die Jack en Gerda nog nooit hadden bereden. Langs de Zegerplas in Alphen reden we richting Aarlanderveen. Hier kwamen we langs de route van de schaatstoertocht, die Gerda afgelopen winter had gemist. Voor mij was het een vreemd gegeven dat ze hier nog nooit had geschaatst. Zelfs tijdens de Drie Provinciëntocht in 1997 was ze hier niet langs gekomen.

2009-06-28-02
vlak bij het parcours van de schaatstoertocht

Verder door de polder naar Nieuwkoop, waar via een lier parachutisten de lucht in werden getrokken. We hebben ons verwonderd afgevraagd hoe de uiteinden van de lijn elke keer weer bij het beginpunt kwamen, maar een voorbijganger met duidelijk kennis van zaken wist ons haarfijn het systeem uit te leggen. In Nieuwkoop hebben we het fietspad dwars door de Nieuwkoopse Plassen richting Piet Potlood genomen. Het zag er nu een stuk minder berijpt uit dan de laatste keer dat ik hier was. In de Meije hebben we op een terras een lunch genuttigd. Jack en Gerda hebben er zelfs een aangetrouwd familielid kunnen begroeten. Aan het einde van de bochtige weg langs de Meije zijn via Bodegraven en Reeuwijk richting De Tempel gefietst. Dat was voor Jack wel bekend terrein, want hij had er de dag ervoor nog gevist. Daar hebben we het fietspad door de polder naar Boskoop genomen. Op de driesprong met het Voshol was een rustplaats met moderne zitplaatsen gemaakt. We hebben er een stop ingelast en een stukje fruit gegeten.

2009-06-28-03
eet gezond, eet een appel

Bij thuiskomst is Maja na een korte rustpauze de keuken ingedoken en heeft voor ons zonder enige noemenswaardige voorbereiding een smakelijke maaltijd bereid. Al met al was een heerlijke dag het gevolg van het onverwachte telefoontje van Gerda.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

21-25 juni 2009
Fietsuitje in Sellingen

Het plan om een paar dagen naar Sellingen te gaan om lekker te fietsen kwam mede voort uit het grote aanbod van caches in de omgeving. Er zijn twee fietsroutes met ieder 24 doosjes en een bonus aan het einde. Bovendien zijn er nog verschillende eenlingen. Dus, toen de weersverwachting voor deze week goed genoeg was, hebben een kamer in het Hof van Sellingen geboekt. Dat bleek een goede keuze te zijn want eigenaren Netty en Johan hebben verschillende mogelijkheden voor een comfortabel verblijf.
We zijn op zondagmorgen met de fietsen achterop de auto vertrokken en zijn in Emmen bij Lea op visite geweest. Bij aankomst in Sellingen werden we hartelijk begroet door Netty, die ons een appartement toewees, mede omdat we meerdere dagen zouden blijven. Het zag er goed uit en was van een aparte slaapkamer en een terras voorzien. Na het uitpakken van de bagage hebben we meteen het terras uitgeprobeerd.

2009-06-21-01
George met de eerste verkenning van het terras

Daarna hebben besloten om een rondje door en om Sellingen te wandelen. Uiteraard gaat dan de GPSr mee om hier en daar een cache te kunnen scoren. Bij een daarvan lagen enige schapen te herkauwen. Maja heeft wat plaatjes geschoten van dit ras met de mooie gekrulde horens.

2009-06-21-02
één van de mooiste schapen

We zijn 's avonds lopend naar een restaurant in het dorp gegaan voor een heerlijk hapje. Na terugkomst zijn we na een kopje kofie redelijk vroeg naar bed gegaan.
Het probleem bij ontbijtbuffetten of een kant en klare ontbijttafel is voor ons dat we alles willen proeven en daardoor bijna altijd te veel eten. Zo ook tijdens het ontbijt in de tearoom bij Netty en Johan. We wilden proberen die extraatjes er in de loop van de dag weer af te fietsen. Dus zijn we snel opgestapt om een route naar het zuiden van één van de series te gaan volgen. Dat liep letterlijk en figuurlijk gesmeerd. In Ter Apel vonden we een restaurant dat - heel bijzonder - op maandag open was. Na onze lunch hebben we meteen een tafeltje voor ons diner gereserveerd. We hebben er 's avonds heerlijk gegeten.
Op dinsdag begon de dag volgens hetzelfde stramien. Lekker ontbijten en daarna op de fiets voor een rondje naar het noorden. We hebben een zijsprongetje gemaakt naar Bourtange. We kenden de vijfhoekige plattegrond van deze voormalige vesting wel maar we waren er nog nooit geweest. Binnen de vesting was een multi uitgezet waardoor we er verschillende mooie plekjes hebben gevonden.

2009-06-24-01
Maja bij een van toegangspoorten in Bourtange

Het restaurant waar we van de lunch hebben genoten, bleek 's avonds gesloten te zijn. Bij terugkomst in ons appartement hebben we uit de lijst, die Maja van de mogelijke horecagelegenheden had samengesteld, een restaurant in Vlagtwedde gekozen. Dat bleek bij een golfcomplex te liggen maar straalde gelukkig niet dat poenerige uit dat ik me daar altijd bij voorstel. Bij ons kopje koffie op ons terras hebben we de in Bourtange aangeschafte lekkernijen geprobeerd. Zowel de Bourtanger keitjes als het Grunneger klökje bevielen ons prima.
We beginnen al aardig in ons B&B-ritme te komen. Op woensdag hadden we een kleiner rondje gepland met daarin de rest van de cacheserie van de dag ervoor. De omgeving van Sellingen is rijk voorzien van allerhande fietspaden die we in verschillende richtingen hebben bereden.

2009-06-24-02      2009-06-24-03
George op een van de verharde fietspaden                       Maja op een onverhard bospad          

Tijdens de route werden we op het fietspad plotseling opgehouden door een overstekende kudde koeien. De beesten liepen onverstoorbaar zonder enige begeleiding van de stal naar de wei. Het was duidelijk dat ze dat niet voor het eerst deden.

2009-06-24-04
overstekend wild

Tijdens onze fietstochten hebben we heel wat cachedoosjes gevonden. Er is in deze streek een zeer actieve cachersgroep die voor een uitgebreide hoeveelheid heeft gezorgd. Maja heeft onderweg de nodige foto's gemaakt waaronder enkele fraaie macro-opnamen van bloemen in allerlei vormen.

2009-06-25-01      2009-06-25-02
een berenklauw                                                               een distel      

Voor het diner zijn we naar de gelegeheid in Bourtange gereden, die de avond ervoor gesloten was. We konden tegen onze verwachting in zelfs bij het restaurant parkeren.
Op donderdag hebben we 's morgens uitgecheckt en de auto op het parkeerterrein van het Hof van Sellingen laten staan. Wij zijn nog een rondje met wat overgebleven caches gaan fietsen. We kwamen daarbij in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer terecht waar we een kopje koffie/thee met een uilenbal hebben genomen. De beheerster vertelde ons dat het werkelijk een unieke versnapering is. Het was namelijk een creatie van haarzelf. Maja heeft er enkele leuke koffiemokken gekocht die we aan het einde van de middag hebben opgehaald. In de loop van de dag hebben we op het terras van de Heksenketel in Sellingen van een lunch en een afscheidsdrankje genoten.

2009-06-25-03
zoek de verschillen en/of overeenkomsten

We zijn teruggereden naar het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer om voor sluitingstijd de mokken op te halen. Heel verrassend zat er op het terras een stel uit de Poeluk, dat in Sellingen op familiebezoek was. Daarna hebben we afscheid genomen van Netty en Johan en zijn we aan de thuisreis begonnen. Onderweg hebben we in 't Harde nog een hapje gegeten. Bij thuiskomst bleek ik een stelletje ongewenste logé's meegenomen te hebben. Ik heb een tiental teken moeten verwijderen.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina