12 december 2009
Toertocht op FlevOnice

Op woensdagmorgen was er op de Uithof al een voorlopige verdeling gemaakt met een vroege en een late Zevenhuizense auto. Nel, Gerda, Willem en Lau zouden al vroeg naar Biddinghuizen vertrekken, terwijl Hans, Jack, Barbara en Anton een paar uur later zouden gaan rijden. Op donderdagavond werd de bezetting van de derde auto vastgesteld. Ik zou met Gerrit en Kees meerijden, temeer omdat Gerrit en ik om ongeveer 17:00 uur weer thuis wilden zijn. Nienke zou op eigen gelegenheid uit Amsterdam komen.
Toen we om 08:30 uur aansloten in de rij om onze stempelkaart en ons beennummer op te halen, was de tweede auto ook net gearriveerd. Nienke belde al snel daarna dat ze in de buurt was. Voor mij was het een verrassing dat Alfred Knikker aan de bar een kopje koffie stond te drinken maar zijn afwezigheid op het ijs was zeer verklaarbaar. Hij kon bovendien als supporter van zijn dochter EsmÚe meteen in actie komen als fotograaf van dienst voor de Mutsenclub. De eerste ronden heb ik met Gerrit gereden. Het ijs was goed en ook de verzorging had het vooral in het begin prima voor elkaar. Later kwamen ze wat in problemen door de onverwacht grote toeloop van toerrijders. De opkomst van zo'n 800 deelnemers was dan ook boven verwachting.

2009-12-12-01
samen met Gerrit bij de verzorging

Door de lussen in de baan op FlevOnice konden we zien dat Jack alleen reed en de andere Mutsen elkaar al min of meer hadden gevonden. Na enige ronden had Jack ons ingehaald en heb ik de volgende ronden met hem gereden. Op een gegeven moment kwamen de verschillende Mutsen-groepen ongeveer tegelijk bij de finish aan en werd er een ge´mproviseerde groepsfoto genomen.

2009-12-12-02
Gerda, Jack, Nienke (die Anton buiten beeld houdt), Nel, Willem en Hans

Tijdens de rondjes werd het duidelijk dat er veel bekenden rondreden. Wim IJpelaar en Cees Keijzer hadden tijdens het inhalen zelfs voldoende tijd om ons te begroeten. Alfred had intussen al enige Mutsen-foto's gemaakt en Barbara reed in haar eigen tempo haar ronden. Tijdens een van de stops werden we begroet door Pleun Verheij, die zijn nieuwe outfit met reclame voor zijn huis in Gatschach kwam showen. Het weer werkte voortreffelijk mee met een fraai winterzonnetje. Later op de dag zorgde de zon ervoor dat het ijs wat zachter werd. Bovendien ontstonden er in een paar bochten enige uitgetrapte plekken.

2009-12-12-03
Gerda, Nel, Anton en Hans in volle actie

2009-12-12-04
Jack wijst Willem, Nel, Gerda, Anton en Hans de weg

Tijdens een van de stops nam Lau een uitgebreide rustpauze omdat hij wat last van zijn been kreeg. Later sloot hij weer aan en ging het als vanouds. Nienke toonde aan dat het met haar conditie uitstekend was gesteld door rondenlang de overigen op sleeptouw te nemen. Gerrit reed zijn ronden in verschillende groepen en kreeg aan het einde gedurende een rondje gezelschap van Kees, die aanvankelijk met de Schoonhovenaren was opgetrokken. Jack en ik reden onze kilometers met dikwijls een aardig groepje achter ons, waarbij we ieder gedurende een halve ronde het kopwerk voor onze rekening namen.

2009-12-12-05
samen met Jack en voor de verandering zonder gevolg

Om 14:00 uur ben ik gestopt om het begin van een bijeenkomst voor vrijwilligers van SWS mee te maken en Jack reed nog een paar ronden door. Bij onze laatste doorkomst werden Jack en ik door de Henk Jan, de speaker van dienst ge´nterviewd. Hij was toch wel nieuwsgierig naar de herkomst van de Mutsenclub. Jack heeft hem haarfijn uitgelegd dat het niets te maken had met de minder fraaie betekenis, die door hem werd gesuggereerd maar alles met de zoveelste versie van onze hoofdbedekking.
Tussen 14:30 en 15:30 uur kwamen ook de anderen van het ijs, waarbij ieder zich tevreden toonde met zijn of haar prestatie. Op 9 januari is de volgende editie van de toertochten op FlevOnice en is er vˇˇr het vertrek naar de Weissensee nog een kans om jezelf een keertje te testen.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina