31 oktober 2010
De viering van de 1.000ste vondst van Team Castellum

Eigenlijk wilden Edwin en Diane (Team Castellum) de cache 'Wie is de mol?' echt als hun 1.000ste vondst loggen maar het uitkomen van een serie van veertig caches in het Westland doorkruiste dat plan. Tijdens de goudjacht ging het zo goed dat ze daar onbedoeld al aan het jubileum-aantal kwamen. De uitnodiging om gezamenlijk deze uitdagende multi te gaan doen, was al verstuurd en daarom werd het motto veranderd in de viering van hun 1.000ste.
En zo stonden op zondagmorgen rond 10:00 uur zeven teams bij het vertrekpunt in Alphen klaar om naar de Veluwe af te reizen. Voor het vertrek was er het aanbieden van een glassculpture door Marco (Cobusity) aan Edwin en Diane als herinnering aan hun kilocacherschap. De deelnemers aan deze cachetocht waren Edwin, Diane, Marc en Anne (Team Castellum), Eric en Mariska V. (Team Knossos), Arjen, Ronda en Sanne (LARS Hakker dus in feite ARS Hakker), Elwin (Axel-F), zijn zoon Boudewijn (Keepvogel), Eric B. (brouwertjes) en mijnpersoontje (Loze Jorry). Het merendeel van deze groep had al samengewerkt bij de nachtcaches 'Waardeloos' en '666' en had daar bewezen goed op elkaar ingespeeld te zijn. Het voorwerk voor deze cache was enige jaren geleden door Eric en Mariska gedaan maar zij waren destijds vastgelopen bij WP16. De tocht begon in het buurt van het landgoed Blarinckhorst bij Putten. Daar hebben we eerst het logboek ingevuld van een multi, die eigenlijk helemaal afgelegd moet worden om aan 'Wie is de mol?' te kunnen beginnen. Maar dankzij het voorwerk konden we in één keer naar de box lopen en vanaf dat punt zijn we aan het echte werk begonnen. In de cachetekst was melding gemaakt dat de zware labrador Simba het leuk vindt om de tocht mee te lopen. Dit kon voorkomen worden door hem in het achterhuis van de boerderij op te sluiten. De jongeren onder ons lukte het niet meteen maar Edwin voerde dit verzoek daarna met een natuurlijk overwicht uit. De route liep over gevarieerd terrein en de waypoints waren goed te vinden. De misleidingen en listen van de Mol werden allen tijdig herkend en onze vier jeugdige deelnemers (Sanne, Boudewijn, Marc en Anne) deden kranig mee. De administratie werd zeer zorgvuldig door Ronda en Diane uitgevoerd en al vlot waren we bij het laatste punt. Daar vertrok net een cachestel, dat ons een prettig vervolg van de tocht wenste en de voorspelling uitsprak dat we nog wel enige keren verkeerd zouden (kunnen) lopen. Eric B. heeft voor het geval we helemaal vast zouden komen te zitten, hun telefoonnummer genoteerd. Echter, in de praktijk zijn we daarna slechts één keer bijna in de mollenval getrapt maar een collectieve brainstormsessie bracht ons weer op het juiste pad. Over het slot kan ik niet al te veel vertellen (cachers lezen ook mee) maar het zat geweldig origineel in elkaar. Tijdens het bedwingen van de laatste hindernissen moesten we echt gebruik maken van alle intelligentie, die er in deze groep aanwezig is. Het hardop denken werd gecombineerd met slimme aanvullingen en dat zorgde voor het vinden van de geraffineerd verstopte cachebox. Na alle plichtplegingen zoals het loggen en het ruilen van TB's en coins werd de kist weer opgeborgen en konden we met een zeer voldaan gevoel de cachelocatie verlaten.
Terug bij de auto trakteerden Edwin en Diane de anderen op een stuk vlaai. Arjen zorgde voor champagne en Eric B. had voor de jeugd de alcoholvrije uitvoering hiervan. De ongebruikelijke combinatie van drank met gebak ging er toch prima in. Van de tocht zelf kan ik om spoilerredenen geen foto's plaatsen maar van deze gezellige afsluiting volgen hier een paar opnamen.

2010-10-31-11
De taart wordt aangesneden en de fles wordt ontkurkt

2010-10-31-12
Eric deelt aan de jeugd de 'appelsap met bubbels' uit

2010-10-31-15
Proost . . . . . .

In mijn log nummer 2750 vermeld ik een totaal aantal vondsten van 10.737 stuks. Ik zal hieronder de verdeling per team geven, die tot dit getal hebben geleid:
Team Castellum 1.007 caches
brouwertjes 3.357 caches
LARS Hakker 1.512 caches
Axel-F 1.447 caches
Team Knossos 636 caches
Keepvogel 29 caches
Loze Jorry 2.749 caches
Achteraf is gebleken dat het er zelfs eentje meer moet zijn. Keepvogel had er op het bepalende moment één meer. Sorry, Boudewijn.
Nu deze derde gezamenlijke uitdaging tot een goed einde was gebracht, werd er meteen een voorstel gedaan om dit zeker nog een keertje te herhalen. Er zijn in geocacheland nog zeker een aantal caches te vinden die voor dit doel in aanmerking komen. Dus: wordt vervolgd.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

10 oktober 2010
De 10.000ste log van Wilxlii Carrotte

Via diverse kanalen was het al geruime tijd duidelijk dat mijn goede cachevriend Willem (Wilxlii Carrotte) voor zijn 10.000ste log een speciale datum had bepaald. Hijzelf verklaarde op zijn eigen website de datum en het tijdstip, te weten 10-10-10 om 10:00 uur, met 10 x10 x 10 x 10 is 10.000. Een groep van zijn cachevrienden had daarvoor een bijzondere cachetocht in elkaar gezet. In de eerste plaats moest Willem tien puzzels oplossen om het startcoördinaat te kunnen bepalen. Intussen waren allerlei uitnodigingen in de cachewereld verspreid om iedereen in de gelegenheid te stellen om erbij te kunnen zijn. Terwijl Willem zondagmorgen vroeg begon aan zijn cachetocht van tien kilometer langs tien waypoints, verzamelden zo'n honderd belangstellenden zich bij Het Rieten Dak in het Delftse Hout. Onder begeleiding van een groot deel van het organisatiecomité verscheen Willem na zijn memorabele tocht om ongeveer 09:45 uur daar op zijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0. Na het aftellen van de seconden tot 10:00 uur kon Willem staande boven op een tafel zijn worteltekening, die hij als zijn handelsmerk in vrijwel ieder logboekje plaatst, noteren.

2010-10-10-06
Willem schrijft zijn 10.000ste log

Daarna werden er over en weer diverse geschenken aaangeboden. Willem ontving een fraai glazen herinnering aan zijn 10.000 gevonden caches, een speciale coin, een traditionele handdoek en een multomap met door de aanwezigen vervaardigde bijdragen.

2010-10-10-08
De bijzondere herinnering

2010-10-10-11
De multomap en de handdoek

Als verrassing had Willem op zijn beurt voor iedereen zijn nieuwe Carrotte-pen. Na de uitwisseling van de kadootjes was er ruimschoots de tijd om met iedereen te geokletsen. Dat betekende in de praktijk kennismaken met onbekende gezichten, die opeens een bekende naam krijgen, bijpraten met bekenden en hier en door proberen om een hintje voor een onoplosbare puzzel te bemachtigen. Na verloop van tijd waaierde het gezelschap uit over Delft om zelf ook nog enige caches te scoren en zo kwam er een einde aan een gedenkwaardige ochtend.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

30 september - 3 oktober 2010
Een weekend Hoogeveen met een duivelse nachtcache

Het plan om na de nachtcache in het voorjaar er nu met dezelfde groep een in de buurt van Hoogeveen te gaan doen was voor Maja en mij de reden om er een paar dagen aan vast te knopen. Wij vertrokken dus al op donderdag en na een rustige rit met de gebruikelijke koffiepauze waren we te vroeg om in het hotel in te kunnen checken. We zijn eerst maar wat caches aan de noordzijde van Hoogeveen gaan zoeken. In het Mantingerveld hebben we een paar wandelingen naar cachelocaties ondernomen. Wat ons opviel, waren de wonderlijke takken aan de eiken. Die zaten heel laag aan de stam en groeiden vrijwel horizontaal. Aan de hoeveelheid eikels op de grond te zien, komt er een hele strenge winter. Maar misschien is de wens de vader van de gedachte.

2010-09-30-06
de typische vorm van de takken

2010-09-30-11
er zaten ook nog een paar eikels aan de boom

Vrijdagmorgen was de voorspelde mist duidelijk aanwezig en daarom besloten we om 's morgens met de auto wat caches te gaan doen. Op de heidevelden van het Mantingerveld was het juist door de mist een beetje spookachtig. Bij de wandeling naar onze eerste cachebox moesten we flink opletten waar de paden precies liepen.

2010-10-01-02
Maja heeft de juiste route gevonden

Door de vochtige lucht was het spinnenrag heel gemakkelijk te herkennen tussen de heidestruiken. Er waren vooral veel bolletjes te zien met soms als afwisseling een klassiek spinnenweb.

2010-10-01-08
natuurlijke symmetrie

Rond het middaguur zijn we naar het centrum van Hoogeveen gereden. Maja wilde nog wat inkopen doen en er liggen in het winkelgebied nog een paar nano's. Het shoppen was meer succesvol dan het vinden van de piepkleine kokertjes. Na de lunch hebben we de auto omgeruild voor onze fietsen en hebben we een klein cacherondje gereden. Het weer was intussen redelijk opgeklaard, al was de natuur nog flink vochtig.

2010-10-01-33
de laatste vondst tijdens ons fietsrondje

Voor ons diner zijn we naar Het Huis met de Duivengaten in het centrum gefietst. We hadden door allerlei oorzaken de voorgaande keren nog nooit in dit resataurant gegeten maar nu is het dan gelukt. We hebben er een meer dan voortreffelijk verrassingsmenu voorgeschoteld gekregen. Bovendien wist de eigenaresse van het bestaan van de nano vlak voor hun pand en heeft ons nog van een subtiele hint kunnen voorzien.
Op zaterdag zijn we eerst naar Emmen gereden om Lea op haar verjaardag te kunnen felicteren. Daarna zijn we met de auto nog wat caches gaan zoeken voordat de rest van de groep zou arriveren voor de nachtelijke happening. Om ongeveer 18:00 uur hebben we bij de plaatselijke Chinees met een uitgebreide maaltijd een begin gemaakt aan de nachtcache '666'. Deze cachetitel is gebaseerd op allerlei wetenswaardigheden over de duivel. Al het voorwerk voor het verkrijgen van de startcoördinaten bestond dan ook voornamelijk uit het oplossen van opgaven over hem. Dat verklaart tevens de vele verwijzingen in de logs naar de duivel. Maja heeft na afloop van het eten een groepsfoto van ons gemaakt en is daarna naar het hotel teruggegaan.

2010-10-02-13
Edwin, Diane, Martin, Koos en Mariska
George, Arjen, Eric en Elwin

Rond 20:00 uur zijn we aan ons eerste rondje door een stuk bos bij Alteveer begonnen. Uit de informatie, die we daar vonden, bleek dat we ons verschillende keren met de auto naar andere locaties moesten verplaatsen. Elke keer kregen we andere opgaven te verwerken en moesten we diverse GPS-technieken toepassen. Zo nu en dan viel er een licht regenbuitje maar we zijn gelukkig van hoosbuien gespaard gebleven. Er was bovendien een prima afwisseling en een goed evenwicht tussen miscalculatie en geluk. Uiteindelijk vonden we tegen 01:30 uur de box en konden we onze trotse logs schrijven. Na deze gezellige nachtelijke boswandelingen zijn Arjen, Elwin, Koos en Martin terug naar Alphen gereden en ik ben met de anderen meegereden naar het hotel. Eric, Mariska, Edwin en Diane hadden namelijk voor de zekerheid in hetzelfde hotel een kamer geboekt nadat ze in logs van andere teams een eindtijd van 06:00 uur hadden teruggevonden.
Na een wat later ontbijt dan de vorige dagen hebben we uitgecheckt en de auto geladen. Het was schitterend weer en we wilden nog een fietscache gaan doen. Eric en Mariska gingen nog wat andere doosjes zoeken en Diane en Edwin wilden eigenlijk ook nog wel wat ondernemen. Zij hebben fietsen bij het hotel gehuurd en zijn met ons meegereden. Edwin kon mooi bij de waypoints een tooltje op zijn I-phone testen. Zo hadden we meteen een controle voor het rekenwerk van Maja. Tijdens de tocht kwamen we weer door de winkelstraat in het centrum. Met zijn vieren hebben we de nano's gezocht, die Maja en ik op vrijdag niet konden vinden. Twee ervan waren ook nu onvindbaar en gelukkig bleek achteraf dat ze er inderdaad niet meer zitten. Dan is de frustratie niet zo groot meer. Bij de derde echter pakte Diane tot onze grote verrassing na enig zoekwerk de nano van een plekje, waar wij van overtuigd zijn dat het kokertje er op vrijdag zeker niet zat. Soms zit het tegen en soms zit het dus mee.

2010-10-03-05
"Zat die nano echt op dat plekje?"

Na een kopje koffie in het zonnetje op een terras hebben we de fietscache afgemaakt. Op de cachelocatie doken Edwin en ik de bosjes in om daar Maja op het pad te horen zeggen dat ze de pot had gevonden.

2010-10-03-09
Maja plaatst de cachepot weer terug

Bij het hotel hebben Edwin en Diane hun fietsen ingeleverd en zijn wij met de auto naar de laatste cache van een serie aan de noordkant van Hoogeveen gegaan. Die stond eigenlijk nog steeds in de planning. Na de vondst van het kokertje zijn we naar huis gereden waar we na dit bijzonder goed geslaagde weekend om 18:00 uur arriveerden.
De logs en foto's van de gevonden caches zijn te vinden bij Geocachen onder nummer 2683 t/m 2701.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina