27 - 29 juli 2011
Cache- en fietsuitje in Noord-Sleen

De natte moesson leek voorlopig ten einde en dus besloten we om een paar dagen naar Drenthe te gaan. We moesten de bonuscache van een serie bij Hoogeveen nog vůůr 1 september loggen en je weet in Nederland - zeker na de afgelopen maanden - eigenlijk niet hoe het weer zich ontwikkelt. Maja vond een B&B in Noord-Sleen, die aan de route lag van een fiets-serie rond Odoorn, die ook al wat langer op de planning stond. Rond 10:00 uur zijn we vertrokken en na ons gebruikelijke kopje koffie/thee in Nulde en een lunch in Zuidwolde begonnen we om 13:30 uur aan de wandeling voor de bonus. Op de cachelocatie moesten we nog flink zoeken maar uiteindelijk vonden we de doos. Daarna zijn we doorgereden naar Noord-Sleen en daar werden we hartelijk begroet door Ina en Jans van B&B Sleenerzand. We hebben onze spullen uitgeladen en zijn nog een stukje gaan fietsen. Dat leverde de eerste vijf vondsten op van de puzzelronde. Op de terugweg kwamen we langs een omheind stuk land waarop honderden kippen liepen. Bij het minste of geringste renden ze met elkaar naar een plekje onder de schaarse bomen. Maja slaagde erin om hun vertrouwen te winnen want uiteindelijk kwamen ze massaal bij haar bedelen.

2011-07-27-03
Maja wint het vertrouwen van de kippen . . .

2011-07-27-02
. . . en ze komen met zijn allen op haar af.

Tijdens ons fietstochtje hadden we in Valthe een leuk restaurant gezien en daar zijn we gaan eten. Ze werken er zonder kaart en het verrassingsmenu viel uitstekend in de smaak.
Bij het ontbijt hebben we gebruik gemaakt van een van de pluspunten van deze B&B. Jans had namelijk bij het uitgebreide ontbijt ook een paar plastic zakjes neergelegd. Hij raadde ons aan om de overgebleven boterhammen als lunch mee te nemen. We hebben zijn aanbod uiteindelijk dankbaar aanvaard. Zelfs met onze normale gezonde eetlust was er nog een ruime hoeveelheid over. Een ander pluspunt was dat we van te voren onze wensen kenbaar konden maken wat betreft soort brood, beleg en drank. Het was allemaal erg goed georganiseerd.
Daarna zijn we op de fiets gestapt voor een fietscacherondje. Uiteraard voerde de route langs een van de vele hunebedden in Drenthe.

2011-07-28-01
Hunebed 'De papeloze kerk'

De caches van deze serie waren zo geplaatst dat we vooral langs rustige fietspaden konden rijden. Op een gegeven moment kwamen we erachter dat we een deel van het Pieterpad volgden, want we ontdekten een rustpunt voor de wandelaars van deze route van Pieterburen naar de Pietersberg.

2011-07-28-02
Ook fietsvoeten kunnen hier uitrusten.

De route liep westelijk langs Schoonoord met een boog naar het eindpunt in Odoorn. Een paar keer misten we het fietspad en zo reden we een stuk over een zandpad maar ook een stuk over een kasseienweg. Bijna aan het einde van het gehobbel zagen we vlak naast ons achter de bomenrij het geasfalteerde fietspad.

2011-07-28-04
Maja in de Drentse Hel van het Noorden.

In Odoorn hebben we de eindberekening voor de eindcache op een terrasje zitten maken. Een andere bezoeker, die ons bezig zag, vroeg of wij een fietstocht via onze GPS maakten. Na onze uitleg was hij erg geÔnteresseerd in het fenomeen geocachen. Daarna zijn we naar de eindcache gefietst om via Klijndijk weer bij de B&B te arriveren. Op aanraden van Ina zijn we in Aalden gaan eten. Het restaurant wordt gerund door een gepensioneerd echtpaar en zij hielden hetzelfde concept aan als het restaurant in Valthe. En zo kregen we een prima verrassingsdiner opgediend, dat door de oudste chef-kok van Nederland was bereid.
Na het weer uitstekende en overvloedige ontbijt hebben we de auto ingeladen en zijn we nog een cacherondje gaan fietsen. Via Noord-Sleen en Sleen richting Emmen, waar we op de markt een kopje koffie hebben gedronken. Het weer wisselde nogal. Een paar keer hebben ons regenjack aangetrokken maar gelukkig bleef het bij wat gemiezer. Onderweg hadden we al een paar listig verborgen cachedoosjes gevonden maar het rondje door het Valtherbos leverde ook een aantal knap verborgen caches op.

2011-07-29-01
Soms plat op de buik . . .

2011-07-29-02
. . . en soms aan een touwtje trekken.

Daarna zijn we via een verplichte omweg weer terug naar de B&B gereden. Na een hartelijk afscheid van Ina en Jans zijn we rustig naar huis gereden, waar we na het zeer geslaagde uitstapje rond 18:00 uur aankwamen. De volgende dag ontdekte ik dat ik drie Drentse verstekelingen had meegenomen. Ik moest namelijk een drietal teken verwijderen, die zich nadrukkelijk in mijn huid hadden genesteld.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

6 juli 2011
De bruiloft van Rianne en Ben

2011-07-06-01
Ben en Rianne

Wij zijn er intussen aan gewend dat de uitvoeringstijd van de beslissingen van Rianne meestal aan de korte kant is. Zo waren we zes weken na haar bericht dat ze wel op zichzelf wilde gaan wonen, haar aan het verhuizen. Ook met het vaststellen van de datum van haar huwelijk met Ben was dit weer het geval. Na een bezoek aan een notaris op 3 mei kwamen ze samen tot de conclusie dat trouwen vůůr hun vertrek op 8 juli naar China de beste optie was. Maar wij zouden pas op 3 juli terugkomen van onze vakantie naar IJsland en dus werd de datum er precies tussenin geprikt. De trouwlocatie en de feestgelegenheid konden vastgelegd worden, de trouwkleding werd aangeschaft en de getuigen namen het verzoek enthousiast in ontvangst. Er werden veel familieleden ingeschakeld. Mirjam en Esther, de zussen van Ben namen het optutten van de bruid en het maken van de bruidstaart voor hun rekening. Rianne's oom en onze zwager Koos zou de fotoreportage verzorgen.
En zo begon het evenement rond het middaguur in haar oude kamer bij ons thuis met het gedoe aan haar nagels en haar haar. Koos en Kitty waren intussen ook gearriveerd. Ben kwam binnen in zijn trouwpak maar had in zijn overhemd de eerste zweetplekken. We vroegen ons af of het de spanning was maar volgens Ben zweette hij altijd al gemakkelijk. Maja heeft meteen een kleine wasbeurt uitgevoerd, de wasdroger ingeschakeld, een strijkbeurt ingelast en net op tijd kon de bruidegom zijn knappe pak weer aantrekken. Helaas kwam ook Pluvius op visite en moest de geplande fotoshoot verzet worden tot na de trouwplechtigheid. Wel kon onder de plu een foto van het bruidspaar worden gemaakt bij de hortensia, die Rianne ooit uit de tuin van haar oma heeft geŽrfd.

2011-07-06-02
Ben en Rianne bij de hortensia

Gelukkig knapte het weer helemaal op en konden we in het zonnetje op het begin van de happening wachten. De vele belangstellenden verzamelden zich voor het oude stadhuis in Alphen a/d Rijn, waar de plechtigheid plaats zou vinden.

2011-07-06-03
de belangstelling groeit

Nadat eerst het hele gezelschap naar binnen werd gedirigeerd, kon ook het bruidspaar hun opwachting maken.

2011-07-06-04
innig verstrengeld

De ambtenaar van de burgelijke stand hield een hele leuke toespraak, waarin hij heel ludiek een serie cijfers had verwerkt. Na de ja-woorden kon hij zeer verheugd de mededeling doen dat de bruidegom de bruid mocht kussen.

2011-07-06-05
de eerste kus als getrouwd stel

Daarna volgden de overige plichtplegingen met het zetten van de nodige handtekeningen. Het bruidspaar, de getuigen Wineke, Stephan, Joop en Marco en de ambtenaar van de burgelijke stand mochten diverse officiŽle papieren tekenen. Janey en Jersey, de dochters van Esther, overhandigden de ringen, waarna het tijd werd voor een groepsfoto op het bordes voor het voormalige stadhuis.

2011-07-06-06
verzameld rond het bruidspaar

Daarna kon het bruidspaar met fotograaf Koos naar het Bospark voor het schieten van de nodige mooie plaatjes. De genodigden en overige belangstellenden vertrokken in de tussentijd naar restaurant 't Zwaantje, waar de receptie en het diner zouden plaatsvinden. Na de fotosessie was het tijd voor het aansnijden van de bruidstaart. In aanwezigheid van een uitgebreid gezelschap hebben Ben en Rianne hun gezamenlijke snijkunst gedemonstreerd.

2011-07-06-07
het kunstwerk van Esther

2011-07-06-08
het aansnijden van de taart

In een gezellige en informele ambiance kon het bruidspaar daarna de felicitaties van de familie, vrienden en collega's in ontvangst nemen. Het team van 't Zwaantje zorgde ervoor dat iedereen op tijd werd voorzien van een drankje en een hapje. Na de receptie hebben we in kleine kring genoten van een uitstekend verzorgd diner.
Maja en ik hadden als cadeau de Super 8-filmpjes uit de jeugd van Rianne op DVD laten zetten. De hoezen hebben we voorzien van foto's uit de overeenkomende tijd en alleen die al leverden voor verschillende aanwezigen heel wat hilarische herinneringen op.

2011-07-06-09
leuk hŤ

Na het nuttigen van de afsluitende toetenkermis werd het tijd om deze geslaagde dag te gaan beŽindigen. Het bruidspaar kon meteen aan de slag om hun auto weer tot een gewoon vervoermiddel te transformeren.

2011-07-06-10
het bruidspaar aan het werk

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina