18 februari 2012
Mijn GPSr

Aan het einde van mijn vakantieverslag over Lanzarote meldde ik dat ik destijds vergeten was om mijn GPSr uit de huurauto mee te nemen maar ook dat hij door de hostess van Arke was gelokaliseerd en opgehaald. Na verschillende telefoontjes met Linda, de betreffende hostess ter plaatse, diverse mailtjes met de klantenservice van Arke en later TUI, het ondertekenen van een aansprakelijkheidsverklaring en het betalen van de verzendkosten werd vandaag het pakje (oorspronkerlijk van een Nokia mobieltje van de Spaanse provider Movistar) met mijn GPSr door PostNL bij ons thuis bezorgd. Dat de hele procedure langer heeft geduurd dan ik gehoopt had, werd ruimschoots goedgemaakt door het feit, dat ik mijn onmisbare hulpmiddel voor het cachen weer in mijn bezit heb.

2012-02-18-01
De adressering waarin de 'S' in mijn naam weggevallen is,

2012-02-18-02
de douaneverklaring

2012-02-18-03
en de afzender van het pakje.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

9 februari 2012
Westland Toertocht

Na onze thuiskomst vanuit Reschen bleek dat de andere Mutsen al volop toertochten hadden gereden. Op donderdag was alleen Henk in de gelegenheid om te gaan schaatsen en met hem ben ik naar Schipluiden gereden. Mijn lokale kennis door de vele jeugdbezoeken aan Hans bracht ons op een prima parkeerplek vlak bij de start van de Westland Toertocht. Nu is in dit geval Westland wat overdreven want het grootste deel van de route ligt in de gemeente Midden-Delfland, die destijds niet bij de gemeente Westland wilden horen. Met Schipluiden als draaipunt kon je richting Maasland en Vlaardingen en richting Wateringen en De Lier. Beide routes waren 20 kilometer en door een combinatie van deze tochten kon je zelf het aantal kilometers bepalen. We hebben de totale route eenmaal en de lus naar Vlaardingen een keertje extra gereden en kwamen zo dus aan 60 kilometer. In de loop van de dag kwamen we verschillende bekenden van de Uithof en de Weissensee tegen. Henk heeft bij de stempelposten een foto van ons laten maken en die volgen hieronder.
2012-02-09-02
stempelpost Schipluiden

2012-02-09-07
stempelpost Maasland

2012-02-09-01
stempelpost Vlaardingen

2012-02-09-03
stempelpost Wateringen

2012-02-09-05
stempelpost De Lier

2012-02-09-08
de gezellige schaatsdrukte bij de startplaats

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

4-7 februari 2012
De Reschensee

Net als vorig jaar zijn we direct na de Weissensee-week doorgereden naar de Reschensee. Henk Bleichrodt zou aanvankelijk ook meegaan maar gehinderd door een blessure had hij zich afgemeld. Tijdens de voorspoedige rit hebben we nog een drietal caches gevonden. Voorbij Merano begon het behoorlijk de waaien en de laatste vijftien kilometer stoof de sneeuw letterlijk over de weg. Hier en daar vormden zich zelfs kleine sneeuwduinen. De temperatuur was intussen gedaald naar -15° C en dat in combinatie met de harde wind maakte het in de buitenlucht hoogst onplezierig. Bij de tent bij de Haidersee, waar dit jaar naartoe uitgeweken was in verband met te veel sneeuw op de Reschensee, was er dan ook niemand te zien. We hebben ingecheckt bij hotel Am Reschensee en kregen een zelfde kamer als vorig jaar maar nu een verdieping lager. Bij het diner bleek dat verschillende gasten van vorig jaar er nu ook weer waren.
Het zag er op zondag nog steeds erg koud uit en dat klopte, toen we eenmaal buiten kwamen, helemaal. Na het ontbijt zijn we naar de Haidersee gereden en daar zag alles er troosteloos uit. Grote sneeuwduinen dwars over de baan en een snijdende wind in combinatie met een temperatuur van -19° C maakten het geheel erg onaantrekkelijk. Terug op onze kamer hebben we wat gelezen en daarna hebben na een korte wandeling in het dorp geluncht. We hebben mijn startnummers opgehaald en nog steeds was het erg guur. Maja is naar de sauna gegaan en ik heb wat naar de TV liggen kijken. Het diner was goed verzorgd en na de koffie op de kamer zijn we vroeg naar bed gegaan.
Op maandag zag het er in het zonnetje prachtig uit maar de wind maakte het nog steeds erg onaangenaam. We hebben ons voornemen om deze keer eens met de skilift naar boven te gaan, uitgevoerd. De wind was er een stuk minder en er werd volop geskied. Daar hebben we heerlijk chocolade gedronken, rustig wat rondgelopen, met andere schaatsers over de situatie gesproken en op een beschutte plek in het zonnetje gezeten. Voor onze lunch hebben we bij de supermarkt een paar broodjes en wat beleg gekocht. Op de kamer hebben we ons verder vermaakt met lezen, puzzelen en internetten. Om 16:00 uur was er in de tent de rijdersbijeenkomst en daar kwam de verwachte mededeling dat de toertocht was afgelast. Het parcours was absoluut niet sneeuwvrij te krijgen terwijl door de combinatie van temperatuur en wind het gevaar van ernstige bevriezing nadrukkelijk aanwezig was. Ook de tocht op vrijdag zou niet doorgaan en dus besloten we ter plaatse om op dinsdag naar huis te rijden. Al met al was dit uiteraard een grote teleurstelling voor de organisatie maar zoals voorzitter Wiebe Barkey het in zijn uitleg verklaarde: "Moeder Natuur heeft het van ons gewonnen."
Na het ontbijt hebben we de auto ingepakt en zijn we vertrokken. De overige gasten waren nog druk bezig om hun terugreis te plannen. Het navigatiesysteem gaf een aankomsttijd op van ongeveer 20:00 uur. We besloten om in de loop van de dag te bekijken of we in één keer door konden rijden of toch een hotel voor een overnachting zouden zoeken. De rit verliep redelijk voorspoedig en na wat koffiestops en een hapje eten in de Raststätte Hünxe waren we om 22:00 uur weer in Boskoop. Maja voelde zich bij thuiskomst volgens haar eigen woorden behoorlijk gammel en dat bleek in de dagen daarna inderdaad uit te monden in een flinke griepaanval.
Een selectie van onze foto's is te zien door op onderstaande voor deze keer zeer karakteristieke foto te klikken.


Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina