6 maart 2012
Restaurant Week


Het was de bedoeling dat we deze keer twee voor ons nieuwe restarants zouden bezoeken tijdens de Restaurant Week. Dat werd doorkruist door de gekneusde kuit van Maja, waardoor het bij het diner bij De Scheepswerf is gebleven. Een kleine maand geleden schaatste ik tijdens de Westland Toertocht al langs dit restaurant aan het einde van de Zwethkade. Formeel hoort dit bij Den Hoorn maar het is veel gemakkelijker via Wateringen te bereiken. Een bonus was de aanwezigheid van een earthcache op ongeveer 50 meter afstand. Daar is geen doosje verborgen maar moeten de antwoorden van een paar vragen worden achterhaald en naar de cache-eigenaar worden gemaild. Dus na het parkeren zijn we even naar de cachelocatie gewandeld om ter plaatse de antwoorden te verzamelen en een bewijsfoto te maken.

2012-03-06-02
de bewijsfoto van mijn aanwezigheid op de cachelocatie

Daarna zijn we naar De Scheepswerf gegaan. Naast de drie gangen van het menu was er de mogelijkheid om het diner met een tussengerecht uit te breiden. Dat hebben we gedaan en voor de drankjes zijn we uitgegaan van een bijpassen BOB-arrangement. Bij ons aperatief (een glaasje rosé voor Maja en een rode port voor mij) kregen we een borrelhapje, bestaande uit gebrande amandelen, olijfjes en een eendenleverpaté. Als amuse werd een stukje gebakken polenta en een glaasje met schuim van Parmezaanse kaas geserveerd. Het voorgerecht was een krokant gefrituurde sliptongfilet met wat groente en het zeer gewaardeerde tussengerecht bestond uit gebakken gamba's met toebehoren. Bovendien was de suppletie hiervoor een bedrag van € 7,50 en dat hebben we vorig jaar wel eens beduidend hoger meegemaakt. Het hoofdgerecht van gebraden borstfilet van een tamme eend was wat eenvoudiger van uitvoering. Het onderdeel citroenkwark van het nagerecht maakte het voor mij persoonlijk iets minder aantrekkelijk dan voor Maja maar de rest, bestaande uit een toast van suikerbrood, abrikozenmarmelade en een bolletje vanille-ijs, was wel aan mij besteed.
Al met al hebben we van een prima maaltijd genoten. Het enige minpuntje is de prijs voor het water. In Nederland wordt eigenlijk overal een simpel flesje bronwater voor een fors bedrag op de rekening gezet. Nederlandse restauranteigenaren zouden eens een voorbeeld moeten nemen aan die in Noord-Amerika, IJsland of Scandinavië. Daar wordt heel gastvrij meteen bij binnenkomst spontaan een karaf ijswater op tafel gezet.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina