24 juni 2012
Weerzien na 40 jaar

Tijdens onze bruiloft in 1972 kregen wij van Teun een tekening, die de kringloop van het leven weergeeft. Teun was en is de partner van Ria, een schoolvriendin van Maja van de MULO en de eerste jaren op de kweekschool. Na onze trouwpartij heeft Maja Ria nog enige keren op schoolreŁnies ontmoet, terwijl ze ook aanwezig was op het feest ter ere van de 50ste verjaardag van Maja. Teun was op Maja's feest verhinderd door zijn werkzaamheden op hun boerderij in Frankrijk, waar hij nu zijn atelier heeft. Hij heeft zich namelijk in de loop van de jaren ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar als maker van sculpturen, schilder en beeldhouwer. Vandaag zijn ze op bezoek geweest en het was dus ongeveer 40 jaar geleden dat Teun met zijn tekening bezig was. Wij hebben het kunstwerk altijd een mooie plek in onze woning kunnen geven en Teun was dan ook stomverbaasd dat hij ťťn van zijn eerste werken terug kon zien.

2012-06-24-01
dit is hem dan

Wil je wat meer weten over de kunstprestaties van Teun, neem dan eens een kijkje op zijn website. Je komt er door hieronder op zijn naam te klikken.
Teun de Weger

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

9 en 11 juni 2012
Maja krijgt een kunstwerk

Het begon in het begin van het jaar na een cache-afspraak met Jan en Agnes. Tijdens het after cachen kwam het gesprek op het breiwerk, waar Maja op dat moment mee bezig was. Agnes gaf aan dat zij ook wel een unieke trui zou willen hebben. Na een gezamenlijke wolinkoop, ideeŽn opdoen in patronenboekjes en het creŽren van een eigen ontwerp ging Maja aan de slag. Na enige weken waren de panden en de mouwen gereed en kon er een geheel van worden gemaakt.

2012-03-18-03
de wolcreatie van Maja

Na de overhandiging wilde Agnes graag een tegenprestatie leveren. Gezien haar prestaties op dat gebied lag het voor de hand dat het een kunstwerk zou worden. Maja koos voor een schilderij voor onze woonkamer. Agnes deed een voorstel voor de afmetingen van het duo-schilderij en door haar bezoeken wist ze uiteraard welke kleurstelling het best in ons huis uit zou komen. Van de eerste opzet kregen we per mail een foto en na het verwerken van wat kleine wensen kon vandaag het origineel worden overhandigd.

2012-06-09-01
Agnes toont het schilderij aan Maja

2012-06-09-02
zo gaat het er dus uitzien

Wil je wat meer weten over de kunstprestaties van Agnes op het gebied van schilderwerk en keramiek, neem dan eens een kijkje op haar website. Je komt er door op haar naam te klikken.
Agnes Vermaas


Op maandagmorgen ben ik onmiddellijk begonnen met het uitmeten, boren en ophangen. De foto's geven een aardig beeld van de verandering in onze woonkamer.

2012-06-11-01
het boorgaatje op de juiste plek

2012-06-11-02
het rechtse deel hangt ook bijna

2012-06-11-03
zo is het geworden . . . .

2012-06-11-04
. . . . en zo ziet het er van recht van voren uit

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina