30 januari 2013
Post vanaf de Weissensee

Vandaag bracht de post een ansichtkaart, gestuurd vanaf de Weissensee door Ria en Gerrit met daarop nog vele andere namen en wensen.

2013-01-30-01
de eenzame schaatser op het grote meer

2013-01-30-02
veel bekende maar ook een paar onbekende namen

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

22 - 24 januari 2013
Ablatio retinae in plaats van Weissensee

Om die moeilijke woorden meteen maar te verklaren, die staan voor netvliesloslating. Dinsdagochtend ging ik naar de oogarts in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda om te laten checken of er bij mij staar aan het ontstaan is. Het onderzoek bracht echter een veel groter euvel aan het licht. Er werd een scheurtje in het netvlies van mijn linkeroog geconstateerd en er was een stukje netvlies los. De oogarts vertelde dat een operatie nodig was. Ik dacht dat het over een paar weken zou kunnen geschieden zodat we eerst nog naar de Weissensee konden gaan. Maar hij deelde mee dat ik me onmiddellijk in het Oogziekenhuis in Rotterdam moest melden en dat ze daar de verdere behandeling en het tijdschema zouden vaststellen. Dus zijn we direct naar Rotterdam gereden, waar de diagnose werd bevestigd en ik binnen de kortste keren op mijn linkerzijde op een ziekenhuisbed lag. Misschien zou ik dezelfde middag nog geopereerd kunnen worden, maar dat bleek iets te optimistisch. Het operatieschema werd nog een paar keer veranderd maar uiteindelijk werd ik op woensdag om ongeveer 14:00 uur onder narcose gebracht. Daar weet ik echter niets meer van, wel dat ik om 15:25 uur wakker werd en me verteld werd dat ik in de uitslaapkamer was. Intussen was er een bandje om mijn oogbol aangebracht en was mijn oogbol gevuld met gas. Dat gas zorgt ervoor dat het netvlies naar buiten wordt gedrukt en zich weer aan de voedende laag hecht. Daarna werd ik naar mijn kamer gebracht en om 18:00 uur ben ik door Ben en Maja opgehaald. In de rit naar huis werden we door Rianne gebeld met de vraag hoe het met Piet Piraat ging? Dat bleek een figuur uit een TV-serie te zijn waar volgens Rianne Joris al met belangstelling naar kijkt. Met mijn afgeplakte oog zal ik er wel wat van weg hebben. Langzamerhand had bij mij het verstand het gewonnen van de emotie en was ik ervan overtuigd dat een tripje naar de Weissensee er dit jaar niet inzit. Uit de snelheid waarmee ik in de operatiekamer belandde, bleek dat het toch wel een serieuze blessure was.

2013-01-23-09
Piet Piraat beseft de ernst van de zaak

Op donderdag zijn we voor de eerste controle terug naar het Oogziekenhuis geweest. Eerst was er voor alle patiënten, die op woensdag waren geopereerd, een informatiebijeenkomst. Daar werd verteld wat er precies gebeurd was en werd de nazorg uitgelegd. Dat houdt onder andere in dat ik de eerste tien dagen iedere dag zes keer één uur plat op mijn rechterzijde moet liggen. Daarna was er de controle door de oogarts, die bekeek hoe de operatie was uitgevallen. Hij was tevreden over het resultaat en over twaalf dagen is de volgende check.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina