16 februari 2013
Walking diner

Het is al weer een heel tijd geleden dat bij de Mutsen het idee werd geopperd om eem walking diner te organiseren. Boskoop viel als loopafstand af, de Zevenhuizenaren trokken lootjes en de datum werd vastgesteld. Bijna gooide bij Maja een griepaanvalletje op vrijdag de spreekwoordelijke roet in het eten, maar zaterdagmorgen was zij weer koortsvrij en zo ging het evenement ook voor ons door. Tiny beet het spits af met een drankje en enkele amuses. Vooral het broodje met brie, gerookte kip en een beetje jam viel erg in de smaak.

2013-02-16-01
op weg naar het volgende gerecht

Daarna ging de wandeling naar Nel en Gerard, die het koude voorgerecht hadden getrokken. Zij zorgden voor een tafel vol met tapasgerechtjes, die uitblonken door hun verscheidenheid. Naast de specialiteit van Nel, haar gevulde eieren, was er namelijk een veelvoud van smakelijke hapjes.

2013-02-16-02
een tafel vol met heerlijke hapjes

De volgende stop was bij Marian en Martien, waar we konden kiezen uit twee soepen. Zowel de courgettesoep als de uitvoering met champignons smaakte voortreffelijk, zeker gezien het aantal keren dat er nog een extra bordje gevuld werd.

2013-02-16-10
goed gevulde borden soep

Voor het hoofdgerecht waren we te gast bij Gerda en Jack. Zij hadden gekozen voor een Italiaanse stoofschotel met tagliatelli en groene groente. Vooral de manier waarop zij elf borden met een warm en bovendien erg smakelijk gerecht uitserveerden, oogste volop bewondering.
Het toetje en de koffie kregen we bij Leny en Henk. Het toetje bestond uit vijf zoete ingrediŽnten, waarbij het stroopwafelijs voortreffelijk aansloot bij een Mutsentraditie. Bij de koffie was er een verrassing van onze adoptiemuts Peter. Hij had van het initiatief gehoord en wilde een bijdrage leveren om zijn verjaardag, die gedurende de Weissensee-week viel, te vieren. Al jaren bakt Marianne voor die gelegenheid een notentaart, door de Mutsen lang geleden omgedoopt in muzieknotentaart, en die had hij 's morgens bij Henk afgeleverd.

2013-02-16-14
smullen van de muzieknotentaart

Bij alle gerechten was er door de gastvrouwen en -heren een passend drankje geschonken. Dat was echter niet de meest doorslaggevende reden van het slagen van deze gebeurtenis. Dat was vooral te danken aan de koks en de kokkinnen, die met hun inzet en gastvrijheid zorgden voor een uitermate gezellige sfeer.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

5 - 7 februari 2013
Een noodzakelijke tweede operatie

De controle op dinsdag eindigde met een teleurstelling. De oogarts constateerde dat het netvlies niet strak zat; er zaten een paar rimpeltjes in en dat resulteerde in een nieuwe operatie. Dus lag ik een half uurtje later weer op mijn linkerzijde op een ziekenhuisbed. Het operatieschema voor woensdag gaf aan dat ik op de vijfde plek stond. Ik tegenstelling tot twee weken eerder veranderde dat niet meer en zo zat ik in hetzelfde ritme. Om ongeveer 14:15 uur ging ik onder zeil. De operatie duurde nu wel wat langer want om 16:45 uur werd ik wakker. Er was nu een andere operatiemethode toegepast. Het glasvocht en het vorige keer aangebrachte gas is uit mijn oogbol gezogen en daarvoor in de plaats is er olie ingespoten.
Er was nog wel een frappante bijzonderheid. Mijn kamergenote vertelde dat ze een dochterje van negen maanden had. In een van de vervolggesprekken vroeg ik naar de geboortedatum. De ervaren lezer raadt het al. Dat was 24 april, oftewel op dezelfde dag als Joris.
Om 19:00 uur hebben Ben en Maja me weer opgehaald. In tegenstelling tot de vorige keer moet ik nu de zes uur per dag doorbrengen in de treurhouding. Dat kan op verschillende manieren: aan tafel met je hoofd op een kussen of in bed op een van beide zijden. Als je er maar voor zorgt dat je kin op je borst rust.

2013-02-06-04
Piet Piraat oefent de treurhouding

Net als vorige keer moest ik op donderdag voor de eerste controle. De oogarts vertelde dat zeer waarschijnlijk een stukje van het netvlies al langer los had gezeten en daardoor wat stijver was geworden. Om de kans te vergroten dat het nu wel zal hechten, heeft hij eerst een randje extra losgemaakt. De olie moet voldoende druk uitoefenen om dat proces te doen slagen. Hij was wel tevreden over het resulaat, maar dat was hij twee weken geleden ook. Het is nu dan ook een kwestie van: eerst zien (letterlijk en figuurlijk) en dan geloven.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina