18 april 2013
De omzwervingen van LJ 65

Op mijn 65e verjaardag kreeg ik door Rianne een button opgespeld met daarop 'HOERA 65 JAAR'. Ik heb de hele avond met deze fraaie onderscheiding rondgelopen en hem daarna aan een TB (Travel Bug) bevestigd. Op 26 april 2008 heb ik de TB, die ik de toepasselijke naam 'LJ 65' had gegeven, in een cachebox op Cyprus gedropt.

2008-04-26-01
de start van een bijzondere trip

Daarna is de TB al snel door een medecacher meegenomen en begon hij aan zijn reis langs diverse cacheboxen. Die waren achtereenvolgens geplaatst in Spanje, Groot Brittanië, Spanje, Frankrijk, Nederland, Groot Brittanië en Duitsland. Heel apart was daarbij de container, die precies op de nul-meridiaan in Greenwich is geplaatst. Alle nullen in het coördinaat (E of W 0° 00.000) zorgden ervoor dat de automatische afstandsberekening niet werd uitgevoerd en er dus te weinig kilometers in de opgave van Groundspeak staan.
Uiteindelijk kwam de TB in oktober 2011 in het bezit van een Duits team, dat hem langs diverse caches door Duitsland heeft meegenomen. In maart 2012 hebben zij hem meegegeven aan een andere Duitser, die hem in Praag heeft gedropt maar in de adminstratie een paar verkeerde handelingen heeft uitgevoerd. Virtueel bleef hij daarom in het bezit van het eerste Duitse team. In het park in Praag is de TB gevonden door kinderen, in de box of losliggend erbuiten, dat is niet helemaal duidelijk. Een vriend van deze kinderen heeft via de geocache-site gevonden wat het inhield. Hij heeft zelfs een account aangemaakt en de TB gelogd. Alleen in zijn onwetendheid ook op de verkeerde administratieve manier. Na mailcontact bleek het een Roemeen te zijn, die in Tsjechië ICT-werk voor de UEFA deed voor het in dat jaar volgende EK. Zijn pogingen om in contact met een Tsjechische of Roemeense cacher te komen teneinde hem te kunnen helpen met het droppen van LJ 65, strandden op het achterwege blijven van antwoorden van de benaderde cachers.
Een paar weken geleden heb ik hem nog eens gemaild en gevraagd of hij bereid was om de TB eventueel op te sturen. Hij vond dat ook een goed idee en vandaag heb ik het pakje op het postagentschap opgehaald.

2013-04-18-01
na ongeveer vijf jaar weer thuis

Nu de TB weer in Boskoop is, heeft hij inclusief de correcties totaal 12.684 kilometer afgelegd en 46 caches bezocht. Ik heb wat rafeltjes van een van de linten afgeknipt en LJ 65 is weer helemaal gereed om zijn tot nu toe bijzondere reis te vervolgen.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

11 april 2013
Een bijzonder gedicht

Op mijn verjaardagsfeest heeft Peter, één van mijn schaatsvrienden, een toepasselijk gedicht voorgelezen. Hij begon met te vertellen dat het een modern gedicht was en dat betekende onder andere dat het niet in rijmvorm was. De schrijver is Ingmar Heytze en de titel is Erwtensoep. In de tekst wordt onze gezamenlijke hobby beschreven. Ik heb wel de vrijheid genomen om er één woord in te veranderen maar dat zal alleen de kenners opvallen.

Mijn moeder die je verder met geen stok op het ijs kreeg
kookte in het schaatsseizoen enorme pannen erwtensoep
en deelde deze uit vanaf de steiger voor ons zomerhuisje

de soep genoot een faam tot ver achter de dijken
men reed er graag een plas voor om of kluunde zich de bramen
een enkeling trotseerde een nat pak onder de brug

slechts éénmaal is zij ingegaan op een verzoek om het recept
een vage kennis wou het sturen naar zijn zus in Canada

in de lente kregen we een kaart: we really enjoy your erwtensoep,
we nemen elke dag een stukje bij de koffie

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina