6 - 8 mei 2013
Een fietsuitje in de Betuwe

Op de verjaardag van Ria werd het plan voor dit fietsuitje definitief. Besloten werd om te proberen om een rondje Linge te gaan doen, zeker nu de bloesemtijd door het koude voorjaar met een paar weken was opgeschoven.

2013-05-06-01
nu pas in volle glorie

Oorspronkelijk was het einde van de vorige week het doel maar voor die periode konden we geen verblijfplaats boeken. Gerrit kon zijn vrije dagen omzetten en Maja vond een hotel in Asperen. Kort na elkaar kwamen we maandagochtend bij het hotel aan en na een kopje koffie/thee op het terras zijn we op de fiets gestapt. De route ging langs de zuidkant van de Linge en werd mede bepaald door de cachelocaties.

2013-05-06-03
een van de cachelocaties

In Enspijk hebben we op een terras in het zonnetje zitten lunchen. Een eindje na Deil vonden we het ver genoeg en zijn we teruggereden. Bij een theetuin aan de Linge hebben we een stop ingelast. Maja en Ria hebben nog een spelletje boter, kaas en eieren gespeeld op een groot houten bord.

2013-05-06-07
de Boutesteijnse theetuin

2013-05-06-08
onbeslist

We hebben in het hotel gegeten en daarna nog een paar rondjes gebowld met Ria als de winnares van de slotronde.
Na het eenvoudige ontbijt was er even verwarring over de telefoon van Maja. Het bellen van haar nummer om hem te lokaliseren ging niet helemaal perfect en dus duurde het even voordat we hem terugvonden. Daarna hebben we de route aan de noordzijde van de Linge gefietst langs de diverse caches. Uiteraard met de koffie- en lunchstop op een terras aan het water. Apart was de ontmoeting met Arie, de broer van zwager Koos, die met zijn vriendin Sineke een stuk van dezelfde route reed. En zij waren niet de enigen, een grote sliert fietsers kronkelde langs de Linge.

2013-05-07-13
we fietsten niet alleen

In Geldermalsen kregen we een staartje van de regenbui, die achteraf in Asperen zelfs een korte maar forse stortbui bleek te zijn geweest. Overigens zijn we bij het station in Geldermalsen op een bijzondere manier het spoor overgestoken, namelijk via twee liften.

2013-05-07-14
Ria en Maja in de fietslift

Na terugkomst in het hotel zijn Maja, Ria en Gerrit een uurtje gaan zwemmen. Voor het diner had Maja een huiskamerrestaurant in Rumpt gevonden waar we heerlijk hebben gegeten.

2013-05-07-16
het toetje smaakte uitstekend

Op woensdagochtend hebben we rustig aan gedaan. Na het ontbijt hebben we de auto's ingeladen en zijn we op de fiets naar het oudste deel van Asperen gereden. Daar was een cachewandeling uitgezet die gebaseerd was op de postbezorging en waarin we via het herkennen van veel brievenbussen de aanwijzingen moesten noteren voor een tweede wandeling. Tijdens dit eerste stuk kwamen we ook langs de oude vestingswallen van Asperen.

2013-05-08-17
wat is daar te zien?

2013-05-08-19
een meerkoet met haar jongen

Na het voltooien van deel één hebben we eerst op een terras genoten van een kopje koffie/thee voordat we aan deel twee begonnen. De bewoners op de route waren duidelijk op onze hand want we kregen enige malen duidelijke aanwijzingen. Zo ook op de eindlocatie waar de cachebox geheel in stijl bestond uit een nagemaakte brievenbus.

2013-05-08-20
de kunstig gemaakte eindlocatie

Daarna zijn we teruggefietst naar het hotel en hebben de fietsen op de dragers gezet. Na een laatste versnapering op het terras zijn we huiswaarts gegaan. Maja en ik hebben dat via een cachelocatie gedaan van een al drieëenhalf jaar geleden opgeloste puzzelcache. Ruim voor de files waren we weer op tijd in respectievelijk Zwammerdam en Boskoop na een goed geslaagd uitje in de Betuwe.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina