5 - 8 juli 2013
Weekend weg met Rianne, Ben en Joris

Bij ons 40-jarig huwelijksfeest hadden we van Rianne en Ben een weekendje weg cadeau gekregen. In het voorjaar was dat al een keertje doorkruist door mijn oogperikelen. Nu werd de planning bijna in de war gestuurd door een koortsaanval van Joris. Maar dat viel gelukkig mee en dus vertrokken we vrijdagmorgen naar De Katjeskelder in Oosterhout. Al gaf het vervoer van mijn nieuwe fiets nog wat oponthoud. De pedaal paste niet zo goed in de houder van de drager maar met enig geknutsel is dat toch gelukt. Na het inchecken hebben we een kijkje genomen bij het vakantiehuis.

2013-07-05-01
onze verblijfplaats voor de komende dagen

Er was er nog wat tijd over en om deze wachttijd op te vullen zijn Maja en ik een klein rondje gaan fietsen. In de buurt was nog een cache die we een paar jaar geleden niet hadden kunnen vinden. Gelukkig lukte dat nu wel en onze terugkomst viel samen met de aankomst van Rianne c.s. Na het uitpakken van de auto's hebben we een kopje koffie gedronken. Ik heb daarna naar de Tour zitten kijken. Tijdens het middagslaapje van Joris hebben de anderen inkopen voor het avondeten gedaan. We hadden onze bakplaat meegenomen en daar hebben we uitgebreid gebruik van gemaakt.

2013-07-05-02
heerlijk smullen

Daarna heeft Joris nog heerlijk in het campingbedje zitten spelen. Hij vermaakte zich prima met zijn stapelbussen en hij genoot ook van het spelletje met zijn bal.

2013-07-05-03
Joris oefent het kopspel

Het ontbijt hebben we zaterdag nog binnen afgewerkt maar daarna werd het weer steeds beter. We zijn op de fiets gestapt en we hebben een rondje langs enige caches gereden.

2013-07-06-01
de eerste vondst van vandaag

Op een gegeven moment begon Joris tekenen van vermoeidheid te vertonen en zijn we maar teruggereden naar het vakantiehuis. Rianne en Ben zijn op de fiets nog wat aanvullende boodschappen gaan doen. Later hebben we de helft van een rondje boerenbridge gespeeld. Tijdens dat spelletje kwamen onze buren met de boodschap dat er een zwerm wespen rond ons huis vloog. Het bleken echter de wat minder gevaarlijke bijen te zijn.

2013-07-06-02
wel een mooi gezicht, zo'n zwerm

Na tussenkomst van het personeel van het park is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld, die helaas het bijenvolk heeft verdelgd. Een imker inschakelen had geen zin omdat de bijenkoningin onder het boeiboord niet meer te lokaliseren was.
Joris vond de aanwezigheid van de verschillende vogels in de tuin geweldig interessant.

2013-07-06-03
die duif komt wel erg dichtbij

De invulling van de zondag leek erg op die van de zaterdag. Het ontbijt hebben we deze keer op het terras kunnen nuttigen.

2013-07-07-01
ontbijt op het terras

Daarna zijn we op de fiets gestapt en hebben we de lengte van de tocht af laten hangen van de conditie van Joris. Op het moment dat hij liet merken dat hij moe begon te worden, zijn we teruggereden. Voor Joris was er na zijn slaappauze op het terras een opblaasbaar bad en daarin heeft hij zich prima vermaakt.

2013-07-07-02
lekker in het water spelen

Wij hebben de middag heerlijk relaxed doorgebracht. Tour gekeken, wat gelezen, een kopje koffie gedronken en een spelletje gekaart. Het avondeten was ook een herhaling van de avond ervoor: pastasalade en de bakplaat.
Het schoonmaken op onze vertrekdag liep niet echt op rolletjes, de stofzuiger weigerde namelijk dienst. De rest van vertrekactiviteiten verliep volgens planning en precies om 10:00 uur vertrokken we naar de parkeerplaats van een wandelmulti. Daar werd Joris in zijn draagdoek gehesen.

2013-07-08-01
nog even vastknopen en dan gaan we

Na de wandeling zijn we naar de binnenstad van Oosterhout gereden, waar we eerst op een beschut plekje een pauze voor Joris hebben ingelast. Het was de bedoeling dat hij een middagslaapje zou doen maar daar had hij duidelijk geen zin in.

2013-07-08-02
zit daar iets interessants in?

We zijn eerst maar begonnen met een wandeling door het Slotpark en prompt viel hij daarbij op de rug van Rianne wel in slaap. Na het vinden van de cachebox is hij weer wakker geworden. Het was intussen lunchtijd en dus hebben we een terrasje opgezocht. Joris had het daar uitstekend naar zijn zin en kreeg natuurlijk de volle aandacht van de andere bezoekers.

2013-07-08-03
er is keuze genoeg

Na het nuttigen van de heerlijke lunchgerechten zijn we terug naar de auto's gelopen, waarna we naar huis zijn gereden. Het was - mede door het fraaie weer en het goede humeur van Joris - een zeer geslaagd weekend.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina