18 augustus 2013
Jeu de boules-toernooi en Maja's verjaardag voor de Mutsen

Een initiatief van Henk om het boulen met de Mutsen weer eens te organiseren kon mooi gecombineerd worden met het vieren van Maja's verjaardag voor die groep. Na een wat somber begin van de dag werd het steeds zonniger. Bij aankomst op de boules-baan in Zevenhuizen zijn we gestart met een feestelijk kopje koffie. Henk en Leny hadden voor een heerlijke en smaakvolle traktatie gezorgd en de andere Mutsen voor de koffie, thee, fris- en overige drank.

2013-08-18-01
dat ziet er goed uit

De bankjes rondom het speelveld werden dankbaar in beslag genomen voor deze uitstekende opening van het toernooi.

2013-08-18-02
koffie, thee. gebak en een zitplaats

Daarna werd het toch echt tijd om met het toernooi te beginnen. Martien had als meest ervaren bouler een ingenieuze samenstelling van de teams uitgedacht.

2013-08-18-03
de Mutsen maken zich gereed voor de uitleg van Martien

Alle elf moesten een bal vanaf de balk naar de but gooien en de afstand tot dat kleine balletje was bepalend voor de teamindeling. Daarna startten we met vier teams op twee banen. Wat bij vorige sessies al gebruikelijk was geworden, werd nu meteen weer in praktijk gebracht. Om de herinnering van de lezers op te frissen: dat was het afwisselen van briljante worpen met ongelooflijke missers.

2013-08-18-04
duidelijk de uitvoering van een 'Tiny ligt'

Na één rondje werd de tussenstand genoteerd en een drinkpauze ingelast. Voor de tweede ronde werd dezelfde procedure van teamsamenstelling toegepast en er ontspon zich op de baan één spannende en één eenzijdige wedkamp. Na afloop bleek na hertelling dat Leny dit jaar de boule-kampioene van de Mutsen was geworden. Daarna vertrok het gezelschap naar Boskoop waar we ondersteund door het goede weer in de tuin het feest konden voortzetten.

2013-08-18-05
het boule-toernooi wordt geëvalueerd

Joris had het met zoveel ervaren oma's en opa's geweldig naar zijn zin en reed op zijn loopauto van de ene naar de andere grootouder. De door Maja bereide salades vielen erg in de smaak. Er werd tenminste door verschillende Mutsen een extra keertje opgeschept en dat niet alleen uit beleefdheid.

2013-08-18-06
Joris veegt keurig zijn mond af na zijn hapje

Daarna was het tijd voor de overhandiging van de cadeau's. De weer erg creatieve kaart van Leny en de rokkenspuit werden door Jack op luchtige wijze overhandigd. Gelukkig werd hij er op tijd door de overige Mutsen op gewezen dat het geven van een enkel kusje daarbij wel in zijn taakomschrijving was opgenomen.

2013-08-18-07
Gerda zet het cadeau in elkaar en Joris krijgt alvast zijn toetje

Voor het dessert had Maja een ijstaart bedekt met fruit in elkaar gezet.

2013-08-18-08
Henk schept een stukje op

De Mutsen hebben zich uiterst bescheiden opgesteld door niet alles op te eten, al deden sommigen wel erg hun best. Na een kopje koffie/thee kwam er een einde aan deze zeer gezellige middag en avond.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

9 - 11 augustus 2013
Familiefietsweekend in de Belgische Kempen

In 2009 waren we een weekend in Duitsland voor een fietstochtje met enige neven en nichten (zie ook de blog van mei 2009). Nu was de organisatie in handen van Martha en Hans. Na het inchecken in het Aldhem hotel zijn we naar hun huis in Bouwel bij Grobbendonk gereden waar na ons de andere gasten Lenie, Ria, Jan, Leny en Cees arriveerden. We werden gastvrij ontvangen en rijkelijk onthaald. Hans had verschillende Belgische biersoorten in huis, die uiteraard geproefd moesten worden. Het weer bleef goed genoeg om de hele avond buiten op het terras te kunnen zitten. Tussendoor ben ik met Hans en Cees al wandelend een cache in de buurt wezen doen. Ria verbleef in hetzelfde hotel als wij en ze is aan het einde van de avond met ons meegereden. De andere vier zijn naar Herentals gegaan waar zij een hotel hadden geboekt.
Na een voor mij gebruikelijke onrustige nacht en een eenvoudig ontbijt stonden we om 10:00 uur klaar voor de fietstocht langs de Diamantroute. We hebben eerst geposeerd voor een groepsfoto.

2013-08-10-01
v.l.n.r. Maja, Ria, Martha, Jan, George, Leny, Hans, Lenie en Cees

Al snel nadat we op de Diamantroute waren aangekomen, stonden we op aanwijzing van de reisleider al weer stil. De windmolen in Bouwel werd uitvoerig bekeken en Hans vertelde als bijzonderheid dat dit de enige molen in de wijde omgeving was.

2013-08-10-02
Hans gaat helemaal op in zijn rol als reisleider

De tweede stop was bij Kluiskensberg in Bevel, waar een kapel en de kruisweg te bewonderen was.

2013-08-10-03
Martha vertelt het een en ander over de Kluiskensberg

Hans en Martha hadden voor sommige stukken een alternatief en dat leverde in de praktijk een veel leukere route op. Een koffie- en lunchstop bij De Boekt ontaardde in een verplaatsing tussen diverse tafels binnen en buiten.

2013-08-10-04
dit was de tafel in de serre

Daarna zijn we langs de Grote Nete naar Lier gereden. Daar was een langere pauze gepland en die werd met wandelen door de binnenstad, een boottocht over de stadsgracht en een bezoek aan een terrasje ingevuld.

2013-08-10-05
zoek de zeven familieleden in de boot

Daarna zijn we over de dijk lange de Kleine Nete gefietst waar we bij taverne De Beemden enige biersoorten hebben geprobeerd en een hapje hebben gegeten. Om 21:30 uur waren we na een uitermate gezellige dag weer terug bij ons hotel. Op onderstaand overzicht is de route te zien zoals die door mijn GPSr is vastgelegd.

2013-08-10-06
de fietsroute op zaterdag

Op zondag zijn we in verband met het uitchecken een half uurtje later met onze fietstocht begonnen. Een gedeelte van de Watermolenroute was de leidraad, die door Hans en Martha was gebruikt voor de indeling van de dag. Eerst gingen we echter als aanvulling op onze Diamant-trip van zaterdag naar het diamantmuseum. Daar waren onder andere de slijptafels te zien, die vroeger door de mensen thuis werden gebruikt voor het bewerken van de diamanten.

2013-08-11-01
de entree van het diamantmuseum

Daarna zijn we het Albertkanaal overgestoken en via Grobbendonk richting Herentals gereden. Bij de ruïne van de Priorij Onze-Lieve-Vrouwe-ten-Troon zijn we gestopt. Na een check van mijn GPSr bleek daar een cache verborgen te zijn. Vooral de vrouwelijke familieleden waren zeer belangstellend voor het proces van vinden, loggen en weer terugplaatsen van het filmkokertje.

2013-08-11-02
de dames bekijken het schrijven van mijn log

Daarna zijn we weer op de fiets gestapt voor onze geplande bestemming. Dat bleek de toeristentoren De Paepekelders in Herentals te zijn. Het laatste stukje naar de uitkijktoren moesten we overigens wel lopend naast ons rijwiel afleggen. Er was daar gelegenheid om te picknicken, waarbij er wel een drankje aangeschaft kon worden.

2013-08-11-03
als een ervaren ober neemt Hans de drankjes op

Martha en Hans hadden de van de eerste avond overgebleven stukken kaas en brood meegenomen. Tijdens de maaltijd kwam het gesprek op de hoogte waarop we op dat moment zaten en Jan was uiterst nauwkeurig met zijn opgave van 40 meter. Daarna zijn Lenie, Leny, Martha, Hans en mijnpersoontje de 112 treden opgeklommen om op 22 meter hoogte rondom de omgeving te kunnen bekijken.

2013-08-11-04
op eenzame hoogte

De tocht ging daarna weer richting het hotel. In de buurt van Grobbendonk hebben we de watermolen Van Hool bekeken en ook hier was een cachedoosje, die met een gemeenschappelijke inspanning werd gevonden.

2013-08-11-05
Leny, Jan, Lenie en Cees bekijken de waterstroom

Volgens Leny waren we tijdens het laatste stuk drie keer door Poederlee en vier keer door Vorselaar gereden. Zij dacht dat Hans een route in cirkels had uitgezet. De route op de GPSr gaf echter een ander beeld.

2013-08-11-06
de fietsroute op zondag

Op de brug over het Albertkanaal kregen we een klein regenbuitje maar dat kon de pret niet drukken. Om 16:00 uur waren we terug bij het Aldhem hotel, waar we nog een laatste afzakkertje hebben genomen.
Vooral door de inspanningen van Martha en Hans is het een geweldig weekend geworden.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina