23 november 2013
Quinta do Passadouro in Nederland

In het vakantieverslag over Noord-Portugal is omschreven waarom wij een etentje bij Quinta do Passadouro hebben overgeslagen maar dat hebben we nu ingehaald. Ronald en Jet mailden ons een tijdje terug dat zij gedurende vier dagen een wijnproeverij en een diner in Culemborg wilden organiseren en wij hadden ons spontaan aangemeld voor de zaterdagmiddag. We werden met een bubbeltje ontvangen.

2013-11-23-02
Ronald schenkt het welkomstdrankje in

Langzamerhand stroomde de kelder vol met gasten. We hadden van tevoren geen idee hoeveel mensen hierop zouden reageren en waren erg verrast over de hoge opkomst. Door de overeenkomst dat iedereen wel eens op de quinta was geweest, had je meteen een aanknopingspunt om met de andere gasten een praatje te beginnen. Intussen was Ronald begonnen om wat van de aanwezige wijnvoorraad te laten proeven.

2013-11-23-03
kies maar uit

Tijdens het gesprek met een ander paar kwam er nog een gevalletje van 'wat een klein wereldje' te voorschijn. Hun ook aanwezige zoon Pieter had ook op het Stanislas College gezeten. Marijke had zelfs enige jaren geleden nog een paar originele oranje-wit-blauwe S.S.C.-dassen voor haar kinderen gebreid. Nostalgie ten top.
Na de uitgebreide proeverij verplaatste het gezelschap zich naar de eetzaal. Het voorgerecht was een terrine van komkommer. Ik ben geen echte komkommerfan maar dit smaakte me goed. Het hoofdgerecht was 'bacalho com natas' (kabeljauw met room). Het werd in een grote schaal geserveerd en het was heerlijk.

2013-11-23-09
Marijke schept geroutineerd op . . .

2013-11-23-11
. . . en smullen maar

Tijdens het etentje kwam het gesprek met Pieter op Schipluiden en Den Hoorn. Op mijn vraag of de naam Knijnenburg hem wat zei, kwam er een verrassend positief antwoord. Met Jan, broer van Hans, was hij tot vorig jaar nog wel eens wezen vissen. Het onderwerp 'wat een klein wereldje' werd steeds kleiner.
Het nagerecht was helemaal in mijn smaakvoorkeur. De 'leite creme' is dus een 'crme brle' en de ervaren lezers weten wel dat dit tot mijn favoriete nagerechten behoort. Na afscheid genomen te hebben van onze gezellige tafelgenoten, hebben wij nog een gevarieerd voorraadje wijn gekocht. De aantekeningen van Maja vormden de leidraad voor onze keuze.

2013-11-24-01
vulling voor ons wijnrek

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina