12 februari 2014
Laseren

De zwakke plek in mijn rechteroog is door middel van laseren vastgezet. De behandelend oogarts legde uit dat zij met behulp van laserpuntjes een soort van dammetje om de dunne plek in mijn netvlies zou gaan leggen. Daarna volgden vele groene flitsen en flitsjes. Na afloop was het zicht nogal troebel maar zij verzekerde me dat dat weer weg zou trekken. Echter, de genoemde termijn van twee drie uur werd ruimschoots overschreden. Ik begon me tijdens de eerste ritten op de 1.000 meter al wat zorgen te maken, maar bij de rit van Stefan Groothuis klaarde het beeld ineens op. Daarna was het zicht weer zoals vr de ingreep.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

6 februari 2014
Oog-update

Precies n jaar na mijn tweede operatie stond een controle van mijn oog in de planning. Het zicht in mijn linker (geopereerde) oog is nog niet echt goed. Er zit vocht achter mijn netvlies en een injectie met cortisonen in september had nog niet het gewenste resultaat. Dat is vandaag opnieuw gedaan, dus niet naar de dopingcontrole in de komende weken. Bovendien constateerde de oogarts in mijn rechteroog een zwakke plek in het netvlies en dat plekje wordt volgende week woensdag met laseren vastgezet. Kortom, we blijven nog regelmatig naar het Oogziekenhuis in Rotterdam rijden.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

5 februari 2014
Schaatsen in het Olympisch Stadion

Gedurende de maand februari is er in het Olympisch Stadion op de atletiekbaan een kunstijsbaan aangelegd. In de woensdagmorgengroep op de Uithof was het idee geopperd om daar een keertje te gaan schaatsen. De kaartjes werden vooraf aangeschaft en daarna maar hopen dat het op de geplande datum en tijdstip behoorlijk weer zou zijn. Vandaag stonden Gerda, Nel, Nienke, Anton, Peter, Henk en mijnpersoontje op tijd voor de shift van 12:30 - 15:00 uur klaar voor de ingang van het Olympisch Stadion. En buiten een stevige wind was het prima zonnig weer. In de hal was een tentoonstelling ingericht en binnen het stadion was naast een 400 meter baan een krabbelbaantje en een heuse koek-en-zopie te vinden. Na een rondje koffie zijn we het ijs opgestapt. Over de baan was een imitatie van de Elfsteden-brug aangelegd om het middenterrein te kunen bereiken. Op dat punt en met de Marathontoren op de achtergrond zijn een paar fotoshoots gehouden. Tijdens onze pauze was er een min of meer vermakelijk incident. Op de tafel waar onze tassen onder stonden, waren een paar boodschappentassen en verschillende jassen gedeponeerd. Om wat ruimte te maken, hebben we die op de grond en op de bank gelegd. De oppasser/eigenaar vond dat niet zo'n goed idee en kwam de handel weer demonstratief op de tafel uitstallen. Na verschillende opmerkingen hierover geslikt te hebben, heeft hij ze uiteindelijk toch aan de kant gelegd.
De volgende fotoselectie geeft een aardig beeld van deze aparte ervaring op de Coolste baan van Nederland.

2014-05-02-02
Anton, Nel, George, Gerda, Nienke, Henk en Peter

2014-05-02-06
de eerst slagen op de Coolste baan van Nederland

2014-05-02-13
Nel, George, Gerda, Henk en Nienke

2014-05-02-18
Anton, George, Gerda, Nienke, Nel en Peter

2014-05-02-23
opperste concentratie

2014-05-02-28
Gerda, Peter en Nel hangen in de bocht

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina