9 - 12 september 2014
Meegelift bij een vakantieweek van Rianne en Ben

Rianne en Ben hadden in Hof van Saksen voor een week een vakantiehuis gehuurd maar moesten de laatste dagen weer terug naar huis voor hun dagelijkse werkzaamheden. Ze hadden ons gevraagd om het van hen over te nemen met dan nog één nacht overlappend. Zo vertrokken wij op dinsdag rond 11:30 uur richting Nooitgedacht. Bij Strand Nulde hebben wij een stop ingelast voor een lunch en om 14:45 uur draaiden we de ingang van Hof van Saksen binnen. Rianne kwam ons tegemoet lopen en leidde ons naar hun vakantiehuis. Na het uitladen hebben we de auto op het parkeerterrein gezet en een kopje koffie gedronken. Toen Joris wakker werd en van de eerste verbazing was bekomen, hebben we een rondje over het terrein gewandeld. Joris vermaakte zich prima op een springkussen en genoot van een afdaling met Ben van een glijbaan. Het hoogtepunt was een oversteek van de vijver met een pontje met zelfbediening. We hadden voor het avondeten onze grillplaat meegenomen en die hebben we uitgebreid gebruikt. Na het eten heb ik naar het echec van het Nederlands voetbalelftal gekeken. Rianne en Ben zijn vroeg naar bed gegaan en na afloop van de wedstrijd zijn wij ook in de kooi gekropen.

Een fotoselectie van de eerste dag:

2014-09-09-04
Joris probeert het springkussen

2014-09-09-07
Ben moet volledig in de remmen

2014-09-09-11
touwtje trekken, bootje varen

2014-09-09-16
volledige aandacht voor een filmpje

2014-09-09-19
de correcte eetwijze van druiven

Woensdagmorgen werden we om 06:30 uur gewekt door de luide aankondiging van Joris dat hij wakker was. Na het ontbijt zijn we naar Rolde gereden voor een wandelmulti door het bos. Joris heeft daarvan op eigen kracht ongeveer twee kilometer zelf gelopen. Daarna heeft hij op de rug van Ben de rest van de wandeling meegemaakt. We hebben bij terugkomst op de parkeerplaats besloten om in verband met de tijd niet naar de berekende eindlocatie te lopen maar terug naar het Hof van Saksen te rijden voor de lunch. Daarna zijn Rianne en Ben naar Gouda vertrokken en zijn wij op de fiets gestapt voor een klein cacherondje. Na thuiskomst kwam de mop van de dag aan het licht. We konden de afstandsbediening van de TV niet vinden. De telefonisch check wees uit dat Joris die bij het inpakken van zijn speelgoed in zijn tas had gestopt en dus was dat apparaat intussen in Gouda. Rianne had nog wel een oplossing voor ons. Op 'hun' slaapkamer was hetzelfde type TV met eenzelfde afstandsbediening en die hebben wij verder gebruikt. Voor het diner zijn we naar Angerden gereden waar we in het knusse restaurant 't Heinenhoes hebben gegeten. Het enige minpuntje was de snelheid van het opdienen maar dat leverde in de rest van de avond weer wat tijd op om mijn cachelogjes voor te bereiden.

Wat foto's van de tweede dag:

2014-09-10-01
alle chocoladepasta moet op

2014-09-10-02
de boswandeling in Rolde

2014-09-10-04
Joris heeft een stok(je) gevonden

2014-09-10-06
hulp bij het bekijken van de cache-inhoud

Voor de invulling van de donderdag had Maja een fietsrondje met 30 caches rondom Assen uitgezocht. Bij de eerste begon het niet zo goed met een DNF maar daarna liep het vrij gesmeerd. We hebben koffie/thee gedronken in Loon en geluncht in Zeijen. Door tijdgebrek hebben we niet het hele rondje af kunnen maken maar met wat bijvangst kwamen we toch aan 29 caches en een totale afstand van 49 kilometer. Voor het diner zijn we naar Taarlo gereden waar we bij De Tarel heerlijk hebben gegeten.

Een paar foto's van de derde dag:

2014-09-11-01
de aparte behuizing van een cache

2014-09-11-02
de bloemenpracht in een berm

2014-09-11-03
in de pen zat het logpapiertje

Na het uitchecken, waarbij men bij de receptie hartelijk moest lachen om de actie van Joris met de afstandsbediening, zijn we naar Rolde gefietst. Daar waren naast de eindlocatie van onze boswandeling nog een paar caches te vinden. Dat lukte redelijk goed. Alleen onze berekende locatie leek niet echt geschikt voor een cache. Na het bekijken van de bewijsfoto's bleek dat we één cijfer verkeerd hadden ingevuld. Op het gecorrigeerde eindpunt vonden we inderdaad de cache. Daar zaten twee geocoins in waarbij voor eentje een speciaal doel werd vermeld. De coin moet in de Algarve in een cache worden achtergelaten. Dat komt dus goed uit. Bij een andere multi door het dorp hadden we minder resultaat, want we konden geen cachebox op onze berekende plek vinden. Na een kopje koffie in het dorp zijn we naar de auto gereden. Na het opladen van de fietsen zijn we naar huis gereden waar we na een rustige rit zonder files om ongeveer 16:00 uur aankwamen.
Al met al een erg goed geslaagd initiatief van Rianne en Ben.

Nog een paar foto's van de laatste dag:

2014-09-12-01
een bekende opbergmethode van een kokertje

2014-09-12-02
wel weer op de juiste plek terugplaatsen

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina