26 november 2014
Na negen jaar bezorgd

Op 12 oktober 2005 stopte ik in een cache in Portugal (Taipa [Paderne]) een open, gefrankeerde enveloppe met een ansichtkaart van Boskoop erin en geadresseerd aan mezelf. Ik had er een verzoek bij geschreven dat degene die hem zou vinden, de ansichtkaart zou ruilen voor eentje van zijn/haar woonplaats en de enveloppe naar mij zou sturen. Ik was dat al lang weer vergeten totdat ik op 17 juli 2014 tot mijn grote verrassing via mijn geocache-account het volgende mailtje van Psipsina ontving:

Hello,

Many years ago I found a postcard and an envelope in a cache in Portugal, that belongs to you. Unfortunelly I lost those items. But today, when I was looking for old papers, I found your postcard from your home town. I would like to complete the mission so I will send a postcard from my hometown to you.

Greetings from Portugal
Natália


Na wat mailcontact bleef het echter rustig bij de postbezorging. Afgelopen september/oktober waren Maja en ik in het oostelijke deel van de Algarve op vakantie en hebben daar uiteraard weer veel gecached. Bij het invoeren van mijn logs bleek dat bij een redelijk ingewikkelde multi in Cacela Velha dezelfde Psipsina, een paar dagen na ons bezoek, de cache niet had kunnen vinden. Ik heb haar toen gemaild met de vraag waar ze vastgelopen was. Ik heb haar kunnen helpen door er een interpretatiefoutje van haar kant uit te halen. Over mijn enveloppe meldde ze nog dat ze een postzegel had gekocht (mijn oorspronkelijke frankeringswaarde zal intussen wel niet meer kloppen) en dat die eraan zat te komen.
Vandaag ontving ik de enveloppe met een ansichtkaart van Alvor en een handgeschreven briefje van Nátalia.

2014-11-26-01
de enveloppe met de extra postzegel

2014-11-26-02
het briefje van Nátalia

2014-11-26-03
de ansichtkaart van haar woonplaats Alvor

Nátalia, muite obrigado.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

1 november 2014
NK Afstanden in Thialf

Vorige week kregen we een mailtje van Lotto dat ze kaarten voor het NK Afstanden zouden weggeven aan de eerste aanmelders. Ik heb er een mailtje aan besteed en ja hoor, we kregen twee kaarten voor de zaterdag toegewezen. Om ongeveer 11:30 uur zijn we naar Heerenveen vertrokken en rond 13:30 uur hebben we de auto in de buurt van het ijsstadion geparkeerd. Bij het bekijken van de route bleek dat er op het parkeerterrein vlakbij Thialf een cache lag. Dus zijn we eerst maar even langs dat plekje gelopen en daar hebben we inderdaad het doosje gevonden. We hadden zitplaatsen op de Westtribune en in een gezellig gevuld Thialf hebben we op de sinds jaren warmste eerste november genoten van absolute topsport. De 500 meter voor dames werd gewonnen door Margot Boer, al moest zij de tweede rit met minimaal verschil aan Thijsje Oenema laten. De andere afstanden werden een prooi voor de topfavorieten, te weten Ireen Wüst op de drie kilometer en Sven Kramer op de 1.500 meter. Om 20:00 uur waren wij weer thuis na een geslaagd middagje schaatsen kijken.
Een minpuntje was de door hoofdsponsor KPN verzorgde vrije WIFI. Inloggen ging prima maar app-jes versturen en e-mails checken was onmogelijk. Dan moest je even je WIFI uitschakelen.

2014-11-01-01
in werkelijkheid gaan ze veel harder dan het op TV lijkt

2014-11-01-03
even voor de foto de originele Muts opgezet

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina