14 juni 2016
Van bad naar inloopdouche in één dag

Nu Maja vanwege haar electrische aansluitingen niet meer in bad mag en/of kan, hebben we onze badkamer laten verbouwen. Na haar blessure kon dat in de planning naar voren gehaald worden en dus reed vanmorgen om 08:15 uur de wagen van Molenaar Welzijn voor. De beide monteurs Arjan en Maurice pakten het voortvarend op met de demontage (zeg maar sloop) van ons bad en de montage van de panelen voor de douchecabine. Om 16:00 was de klus geklaard en was een schitterende inloopdouche het resultaat.

2016-04-22-04
de oude situatie

2016-06-14-01     2016-06-14-03
het bad eruit en de panelen erin

2016-06-15-01
de nieuwe situatie

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina

6 - 8 juni 2016
Anticlimax bij ons B&B-uitje

maandag 6 juni
De conditie van Maja ging zo goed vooruit dat we besloten om een paar dagen ergens in een B&B te gaan logeren. De keuze is gevallen op de Verwennerij in Ermelo. Dus in de loop van de morgen heb ik de auto geladen met een extra koffertje voorzien van attributen voor haar dagelijkse verzorging. Na een lunch in het centrum van Ermelo werden we hartelijk ontvangen door Heleen en Henry, die hun pas geopende B&B al goed op orde hadden. Na het uitpakken van de bagage zijn we op de fiets gestapt voor het begin van een multi langs de molens van de omliggende plaatsen. Via Putten zijn we naar Garderen gereden en in beide plaatsen hebben we meteen ook een gewone cache gevonden. Daarna zijn we door het bos terug richting Ermelo gefietst en op een van de bospaden raakte Maja haar evenwicht even kwijt en kukelde ze om. Ogenschijnlijk had ze alleen haar schouder bezeerd maar toen die later stijf werd, bleek het toch behoorlijk hinderlijk te zijn. Voor ons diner zijn we naar het centrum gereden waar we bij restaurant de Dorpskamer van een heerlijk tapas-menu hebben genoten.

2016-06-06-01
B&B de Verwennerij

2016-06-06-04
nog vóór de val

2016-06-06-05
een rondje tapas

dinsdag 7 juni
De blessure van haar schouder hinderde Maja toch nog vrij veel en dus besloten we om niet te gaan fietsen maar een wandelmulti te gaan doen. De multi hield in dat we op verschillende plekjes de plaats van een foto moesten herkennen. Het eindpunt lag echter bij een grasveld waar druk werd gevoetbald. Om onder de ogen van de jeugd te gaan zoeken, was iets te veel van het goede. Dat komt een volgende keer wel weer. Tijdens onze wandeling waren we langs verschillende restaurants gekomen en in eentje daarvan (Peacock’s) zijn we ’s avonds een hapje gaan eten.

2016-06-07-03
het uitgebreide ontbijt

woensdag 8 juni
Na het uitchecken en het afscheid van Heleen en Henry zijn we met de auto naar het eindpunt van de fotocache gereden. Het was er nu heerlijk rustig en zo konden we ongestoord loggen. Daarna zijn we binnendoor naar Elspeet gereden, maar het centrum viel ons wat tegen. Heleen had ons een tip gegeven over slot Staverden en daar hebben we in de brasserie een kopje koffie gedronken met een kleine traktatie. De schouder van Maja bleef toch nog enigszins zeuren en voordat we terug naar huis zouden gaan rijden, hebben we contact gezocht met het steunhart-team van het UMCU. Voor de zekerheid konden we een röntgenfoto laten maken en helaas bleek daaruit dat er een breuk in haar sleutelbeen zat. Aan de ene kant heel vervelend maar aan de andere kant gelukkig omdat ze meteen konden beginnen met de behandeling. Dat hield in dat ze haar arm zo veel mogelijk in een draagband moet houden, maar ook zo nu en dan op een bepaalde manier mag bewegen.

2016-06-08-02
de molen in Elspeet

Al met al dus een anticlimax van ons verder geslaagde eerste uitje na haar operatie.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina