23 - 26 augustus 2016
Een paar dagen naar de Veluwe

dinsdag 23 augustus
Het weer zag er voor de komende dagen veelbelovend uit en dus besloten we om daarvan te gaan genieten. 's Middag moest Maja voor een controle naar het UMCU en dan waren we al halverwege voor een verblijf in een B&B op de Veluwe. En zo reden we aan het einde van de middag naar Onder de Kappe in Oosterwolde. Daar werden we hartelijk ontvangen door eigenaresse Jennie, die ons in het apart staande Theehuis rondleidde. 's Avonds zijn we naar Elburg gefietst waar we op het terras van een van de door Alfred aanbevolen restaurants een hapje hebben gegeten. Op de terugweg reden we vlak langs een cache en die hebben we dus maar even uit een wilg geplukt. Terug in de B&B hebben we heel relaxed de rest van de avond doorgebracht.

2016-08-23-01
een cachedoosje uit de boom plukken

woensdag 24 augustus
Na een (te) uitgebreid ontbijt zijn we op de fiets gestapt voor een cacherondje. Bij een van de caches was er nog een aardig voorval. We hadden net het kokertje gevonden bij een sluisje toen een fietser ons begroette met: "Zo, ga je met de voetjes in het water?" Het bleek Dolle Dries, alias de Keizer van het Kerkdorp, te zijn, die met kleinkind voorop in het fietsstoeltje een stukje aan het fietsen was. Het was in deze streek niet zo eenvoudig om een horecagelegenheid te vinden maar uiteindelijk hebben een kopje koffie gedronken bij een RUSTpunt. Voor de lunch zijn we naar Oldebroek gereden en na ons hapje hebben daar nog een leuke cacheserie gedaan. Voor ons diner had Maja een restaurant in 't Harde gevonden en dat bleek een voltreffer. Een uitstekend vijf-gangen verrassingsmenu kwam er op tafel en aan het einde van de avond bleek de wereld weer klein te zijn. De eigenaresse kwam oorspronkelijk uit Benthuizen en dus hebben we nog even wat herinneringen uitgewisseld.

2016-08-24-01
het ontbijt staat geserveerd

2016-08-24-02
nog even uitbuiken

2016-08-24-04
de eerste cache in het rondje Bovenveen

donderdag 25 augustus
Na het ontbijt en een kopje koffie op het overdekte terras zijn we op de fiets gestapt voor een cacherondje rondom Elburg. Daar hebben we op een terras in de Vesting geluncht. De hitte was vandaag nog iets meer drukkend, vooral in de bebouwde kom en daarom hebben we in de loop van de middag het schaduwplekje bij B&B gebruikt voor een rustpauze. Voor ons diner zijn we met de auto naar Elburg gereden, waar we op een van de vele terrassen een hapje hebben gegeten.

2016-08-25-01
de mooiste cachelocatie van de dag

2016-08-25-02
onverwacht bezoek op ons terras

vrijdag 26 augustus
Na het uitchecken en het afscheid van Jennie zijn we naar Elburg gereden om in de Vesting een paar cachewandelingen te maken. Daar zijn verschillende multi's uitgezet, waarbij je dikwijls op bijna dezelde plek een vraag moet beantwoorden. Het ligt voor de hand om er dan een paar te combineren maar wij hebben er eentje uitgekozen om de verwarring te voorkomen. Dat lukte prima en er was zelfs nog tijd voor een tweede rondwandeling. Tussendoor hebben we geluncht op een van de vele terrasjes maar dat was niet zo'n succes. De service bleef duidelijk achter bij de locatie. Na het vinden van het volgende cachedoosje zijn we weer naar huis gereden.

2016-08-26-02
wat kijkt-ie angstig

2016-08-26-03
Maja noteert het antwoord

Ondanks de erge hitte hebben we dit uitje zonder merkbare schade kunnen afronden en dat was - gezien ons vorige bezoek aan een B&B - een grote vooruitgang. Ook met de apparatuur van Maja ging het goed en dus kunnen we spreken van een geslaagd verblijf op de Veluwe.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina