6 - 12 september 2016
Een verplaatsing van B&B naar B&B

dinsdag 6 september
De weerprofeten beloofden een mooie nazomer en dus besloten wij om daar dan maar van te gaan profiteren. We hebben deze keer gekozen voor een keertje verkassen om te kijken hoe dat in de praktijk gaat. We zijn begonnen op een bekend adres, te weten B&B de Verwennerij in Ermelo. In juni moesten we hier door de sleutelbeenbreuk van Maja onze planning omgooien maar we hadden hier in de omgeving nog wat cachewerk af te maken. De heenweg hebben we benut om een paar zaken te combineren. Zo begonnen we in Gouda, waar Maja op de stoffenmarkt enige inkopen deed. Daarna was er een stop bij het UMCU waar we een rol folie hebben opgehaald. In Ermelo hebben we eerst op een intussen bekend terras geluncht, waarna we naar de B&B zijn gereden. We werden hartelijk begroet door Heleen en Henry en het voelde meteen vertrouwd. Na het uitpakken van onze bagage zijn we een cacherondje gaan fietsen langs de buurtschappen Telgt en Horst. Terug hebben een kopje koffie gedronken en zijn we voor het diner naar het centrum gereden. Net als drie maanden geleden hebben we bij de Dorpskamer genoten van een tapas-selectie.

2016-09-06-01
dit gaf meteen een goed gevoel

2016-09-06-02
hier komen we later nog een keertje

2016-09-06-03
het Theehuis was het mooiste cachedoosje van de dag

woensdag 7 september
Na het ontbijt en een kopje koffie op het terras zijn we begonnen aan een rondje door de bossen en over de bloeiende heide. Via Groevenbeek, Putten, Drie, Speuld, Staverden en Leuvenum waren we na 41 kilometer weer terug bij de B&B. Onderweg hebben we de nodige antwoorden verzameld van een fietsmulti en hebben we verschillende koffiestops en een lunch ingepast. Voor ons diner zijn we gaan wandelen naar het Wapen van Ermelo, waar we gezellig op het terras hebben zitten eten.

2016-09-07-01
de heide bij Ermelo

2016-09-07-02
heerlijk fietsen over de heide

2016-09-07-03
een Romeinde soldaat op de wal van het marskamp

donderdag 8 september
Bij de administratie van de caches merkte ik gisterenavond dat er een paar uit een serie niet in de selectie opgenomen waren, terwijl ze wel op onze route lagen. Ik heb ze alsnog handmatig toegevoegd maar dat betekende dat we een deel van het rondje door de bossen nog een keertje moesten fietsen. Dat is in deze omgeving echter geen straf en dus reden we een rondje via Drie, De Beek, Houtdorp en Speuld. Bij een van de cachelocaties hadden we gisteren onze fietsen zelfs op een afstand van zo'n tien meter vanaf het kokertje geparkeerd. Voorafgaand aan deze route hebben we in Ermelo een paar eindpunten van multi's bezocht. Eentje was bij de wijngaard Telgt. Het bordje 'open' stond bij het hek en na het vinden van een toepasselijke cachebox zijn we een kijkje gaan nemen. Huub, een van de vrijwilligers heeft ons een glaasje aangeboden en het een en ander verteld over de wijngaard. Zijn enthousiaste uitleg in combinatie met onze Westlandse druivenkennis zorgde voor een leuk begin van de dag. In de loop van de middag hebben we met wat gokwerk door het ontbreken van een van de antwoorden geprobeerd het eindpunt van de serie te lokaliseren. We kwamen uit bij een parkeerplaats waar het op dat moment een komen en gaan was van automobilisten. Dat bevorderde het zoeken niet echt. Na onze fietsronde heb ik terug in de B&B de berekening nog eens gecheckt en wat logjes gelezen. Ik kreeg daaruit toch het idee dat we op het juiste plekje waren geweest en een kleine correctie in het coördinaat gaf ook een beter gevoel. Voor ons etentje bij Peacock’s waren we er toch in de buurt en dus zijn we er nog even gaan kijken. Het was nu heerlijk rustig en onze terugkeer was niet voor niets, de vondst van een mooi opgeborgen cachedoos was het resultaat. 's Avonds hebben we nog gezellig een glaasje wijn gedronken met Heleen en Henry.

2016-09-08-01
Huub vertelt over de wijngaard

2016-09-08-02
de netten (met afstandshouders) als bescherming tegen de vogels

2016-09-08-03
de tafeldruiven worden ieder apart beschermd

2016-09-08-04
het eindpunt van de multi Camper-en

2016-09-08-05
crossen door de bossen

vrijdag 9 september
Vandaag verplaatsingsdag, onderdeel van onze training om te ervaren hoe het is als we met de auto gaan trekken. Het is prima verlopen. Het voordeel ten opzichte van thuis is dat gewoon alles mee moet. En dat liep gesmeerd. We deden rustig aan en al vóór 10:00 uur stond de auto klaar voor vertrek. We hebben afscheid genomen van Heleen en Henry met een kopje koffie en zijn om ongeveer 11:00 ur vertrokken op weg naar Sint Annen. Onderweg hebben we een koffiestop in Spier ingelast maar een plekje om te lunchen bleek minder gemakkelijk te vinden. Uiteindelijk hebben we in een supermarkt een paar broodjes en een pakje kaas gekocht. Wel de goedkoopste lunch tot nu toe. Om 14:30 uur kwamen we aan bij B&B Beleef het noorden, waar we hartelijk werden ontvangen door Gerande. De B&B bestaat uit twee slaapkamers en aan de voorkant over de hele breedte een gemeenschappelijke zitkamer. De tweede slaapkamer werd bezet door een Belgisch stel uit Wallonië, waarvan zij een beetje Nederlands sprak. We hebben nog een klein cacherondje door de omgeving gefietst en zijn 's avonds in Ten Boer bij Pand 81 wezen eten. Op de terugweg was er nog wel een opmerkelijk voorval. Sint Annen is zo klein dat we de afrit gewoon voorbijgereden zijn.

2016-09-09-01
het uitzicht bij de B&B

2016-09-09-02
de boer wilde wel eens weten wat al die mensen daar bij de brug zochten

2016-09-09-03
dit was meer zijn specialiteit

zaterdag 10 september
Vandaag stond een fietsrondje naar het zuiden van Sint Annen in de planning. We begonnen in Thesinge, volgens de uitbater van het enige café het oudste dorp van Groningen. We hebben er een korte multi gelopen en genoten van de smalle straatjes en van de vriendelijkheid van de bewoners. Daarna zijn we naar Ten Boer gefietst waar als resultaat van een opgave bij een molen een ritje naar de molen in Woltersum volgde. Vanwege Monumentendag was de Fram molen open en de molenaar vertelde dat er iets te weinig wind stond om het zagen. Na de meegenomen lunch op een bankje opgegeten te hebben, zijn we naar Ten Post gereden. Daar hebben we meteen een plekje op het terras van Bij de Molen gereserveerd voor ons diner. Terug in Sint Annen hebben we de plaatselijke cache gevonden en 's avonds zijn we met de auto naar Ten Post gereden voor ons etentje.

2016-09-10-01
het begon bij de Bovenrijge molen . . .

2016-09-10-02
. . . en het eindigde bij de Fram molen, waar de zaagbladen stil stonden

2016-09-10-03
de lunch met uitzicht op de Fram molen

2016-09-10-04
de cache in Sint Annen was knap opgeborgen

zondag 11 september
De weerprofeten hadden een wat mindere dag in de aanbieding en in de voorbereiding had Maja daarvoor een automulti achter de hand gehouden. Bij de eerste drie punten waren we afgelopen vrijdag al gestopt en hadden we de antwoorden genoteerd. We konden dus bij punt 4 beginnen. Door een wegafsluiting hadden we vrijdag echter een omweg moeten maken. Vandaag bij de nadering van punt 4 bleek dat we er vrijdag al langs waren gereden. Maar nu was het ons startpunt van een rit over smalle boerenweggetjes, die ons via Hoeksmeer, Garreweer, Appingedam, Steendam, Tjuchem, Wagenborgen, De Heemen, Woldendorp, Oostwold en Midwolda naar Meeden leidde, waar we de cachedoos in een vogelhuisje vonden. Heel apart was wel dat er minstens vijftig vogelhuisjes aan de diverse muren hingen. Zo heeft ieder naast cachen nog een eigen hobby. Vervelend was wel dat we pas in Midwolda bij een jachthaven aan het Oldambtmeer een horecagelegenheid vonden voor een koffie- en sanitaire stop.
Daarna zijn we naar de stad Groningen gereden waar we de auto op een P+R hebben geparkeerd en met de shuttle-bus naar de binnenstad zijn gereden. Daar stond een stadsmulti op het programma. Het was ons eerste bezoek aan deze stad en tijdens onze wandeling hebben we een goede indruk van de binnenstad gekregen. Het meest opgevallen zijn de vele fietsers, terrasjes en kunstgalerijen. Aan het einde van de middag hebben op het terras van restaurant Hooghoudt aan de Grote Markt een hapje gegeten en zijn we met P+R-bus terug naar de auto gereden.

2016-09-11-01
de ontbijttafel met achter ons het weidse uitzicht

2016-09-11-02
hoeveel vogels staan er op het bord?

2016-09-11-03
het verval van de zandsculpturen in Midwolda

2016-09-11-04
in één van de vogelhuisjes zat dus het cachedoosje

2016-09-11-05
de bekendste toren van Groningen, de Martinitoren

2016-09-11-06
een iets minder bekende toren, de Aa-kerk

maandag 12 september
Onze laatste dag in Groningen hebben we besteed aan een fietscacherondje langs Bedum en Middelstum. Heerlijk gefietst door de dorpskernen en over smalle fietspaden, koffie gedronken bij het RUSTpunt in de Fraam zorgboerderij, geluncht op een bankje in de schaduw, 16 caches gevonden en twee niet, kortom een prima dag. Alle horeca in de buurt was gesloten en dat betekende dat we bij de super een maaltijdsalade hebben gehaald, die we bij de B&B hebben genuttigd. Dit was dus echt een goedkoop dagje.

2016-09-12-01
slakkenliefde op een cachekokertje

2016-09-12-02
de scheve kerktoren van Bedum

2016-09-12-03
een poging om het logboek te drogen

2016-09-12-04
constant water op het brugdek om uitzetting te voorkomen

2016-09-12-05
de laatste cache is gevonden

2016-09-12-06
ons diner op het terras bij de B&B

2016-09-12-07
en nog even relaxen

dinsdag 13 september
Het zit er weer op. Na het ontbijt en het inpakken van de auto hebben we afscheid genomen van Gerande en Kees. Om 10:45 uur vertrokken we naar Wieringerwaard voor een bezoek aan Annie en Nico. We hebben een hapje meegegeten met hun lunch en verder heel gezellig zitten kletsen. Na een voorspoedige rit waren we om 16:00 uur weer in Boskoop, waarna we bij Rianne en Ben genoten hebben van hun BBQ.
Al met al was het een zeer geslaagde week. Het verplaatsen van B&B naar B&B ging erg goed en mede door het goede en soms zelfs zeer warme weer konden we heerlijke fietstochten maken.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina