25 - 27 augustus 2017
Familiefietsweekend in Boskoop

Na een jaartje overgeslagen te hebben, was er nu weer animo bij de Loos-en (of is het Lozen?) voor een fietsweekend. Maja en ik hadden de organisatie op ons genomen en voor een Happen & Trappen-arrangement vanuit Boskoop door het Groene Hart gekozen. Het gezelschap was op verschillende manieren naar Boskoop gereisd. Ineke en Lenie waren in twee dagen vanuit Elst op de fiets gekomen, Leny en Cees op de fiets vanuit Kwintsheul, Ria met de trein en Willem met de auto. Zij logeerden met zijn achten bij de Unie in Waddinxveen. Net zoals voorgaande jaren begon het evenement vrijdag aan het einde van de middag met een ontvangst bij ons thuis en door het uitstekende weer konden we de hele avond buiten zitten. Maja had een drietal salades voorbereid en zo kon naast het drankje de inwendige mens worden versterkt.

2017-08-25-05
onder het genot van een drankje eerst eventjes bijpraten

2017-08-25-08
het buffet is geopend

Zaterdagmorgen was het gezelschap uitgebreid met Ellen & Peter, Carla & Peter en Leks. Marian zou in de loop van de dag naar Maja komen en zij zouden dan samen bij het hoofdgerecht aansluiten. Het verzamelpunt was bij Grand Café Roos, waar we werden ontvangen met een kopje koffie en een Boskoops schuitje. Daarna ging de tocht richting Alphen a/d Rijn. De omschrijving was niet in overeenstemming met het routekaartje, waarbij de rit volgens de kaart in de praktijk veel leuker was. Dat klopte ook totdat we bij het fietspad langs de Gouwe arriveerden. Dat was voor werkzaamheden afgesloten en dus mochten we weer over/door het Bedelaarsbos fietsen. Na een rondje rondom het waterkruispunt (Gouwe, Oude Rijn en Aarkanaal) kwamen we in het centrum van Alphen a/d Rijn bij Proto aan. Op het terras aan de Oude Rijn konden we uit drie koude voorgerechten kiezen. Hierna zijn we langs de Zegerplas, over de Zegerbrug en door de polder via Aarlanderveen naar Nieuwkoop gereden. Bij De Eerste Aanleg stond de soep op het menu en heel toepasselijk werd die in een kom van bijpassende kleur opgediend. De volgende etappe ging richting Bodegraven, waarbij het pad dwars door de Nieuwkoopse Plassen en de weg langs de Meije door het gezelschap werden gewaardeerd. Bij Brouwcafé De Molen werden we voor het hoofdgerecht verwacht. Het stukje 'brouw' in hun naam komt van de nog actieve bierbrouwerij. Uit de eigen biersoorten met de meest vreemde namen was Hop & Liefde in ons gezelschap erg populair. Marian en Maja waren inderdaad met de auto naar Bodegraven gekomen en vulden het gezelschap aan tot zestien personen. Na het verorberen van het visje of sateetje zijn we opgestapt voor de voorlaatste etappe. Volgens de originele omschrijving zou die langs een stuk van de A12 gaan maar we hebben een alternatieve route gereden. Daarbij fietsten we over de Dammekade en de Spoelwijkschedijk om bij Skoop uit te komen. Hier kregen we het dessert aangeboden en op het terras met uitzicht op de Gouwe hebben we dat in alle rust genuttigd. Via het laatste en kortste stukje kwamen we weer bij ons beginpunt waar we afscheid hebben genomen van een gedeelte van het gezelschap en met de rest nog een kopje koffie hebben gedronken.
Al met al was het een zeer gezellige familiefietstocht met als enige minnetje een valpartij zonder erg (van mezelf).
Happen & Trappen heeft deze tocht 'Op zoek naar de Schone van Boskoop' genoemd. Ik ben wel benieuwd of mijn familieleden die gevonden hebben. Ik in ieder geval wel!!!
De foto's vertellen eigenlijk het hele verhaal (met dank aan de fotografen Willem, Ineke, Martha en Marian).

2017-08-26-01
hoe rijden we van de Unie naar het beginpunt?

2017-08-26-02
de dames poseren op het terras van Roos

2017-08-26-03
de fotograaf heeft niet op Leks gewacht

2017-08-26-04
maar dat werd goedgemaakt op het terras van Proto

2017-08-26-05
Willem demonstreert Martha het maken van een selfie

2017-08-26-06
op het terras van De Eerste Aanleg

2017-08-26-07
nog niet op de helft, dus 0.0 %

2017-08-26-08
proost

2017-08-26-09
over het Meijepad (in de volksmond het Oortjespad) langs Piet Potlood

2017-08-26-10
Hop & Liefde, nu wel alcohol

2017-08-26-11
alweer proost

2017-08-26-12
Marian en Maja worden bijgepraat

2017-08-26-13
eet smakelijk

2017-08-26-14
klaar voor de alternatieve route

2017-08-26-15
zitten er nou een paar te slapen op het terras van Skoop?

2017-08-26-16
aan deze kant zijn ze veel actiever

2017-08-26-17
klaar voor de laatste etappe

Zondagmorgen heeft een gedecimeerd gezelschap nog een kopje koffie bij ons in de tuin gedronken. Daarna zijn ze weer huiswaarts gegaan. Ineke en Willem met de auto, Lenie en Ria met hun fietsen in de trein, Leks (die zijn fiets bij ons had laten staan en nu met Marian met de auto was gekomen) ging terug met de fiets en de tram, Marian uiteraard met de auto en Leny en Cees fietsten naar Kwintsheul.
Zo kwam er een einde aan een driedaagse waarbij het weer uitermate meewerkte om niet alleen de fietstocht maar het hele weekend het predikaat 'zeer geslaagd' mee te kunnen geven. Volgens de geruchten gaan we volgend jaar Happen & Trappen in de Achterhoek.

Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina