2 december 2018
Bij het overlijden van Tiny

Insiders weten wel waarom de blogs enige tijd achterwege zijn gebleven, maar ik vond dat ik deze trieste gelegenheid niet ongemerkt voorbij kon laten gaan.
Op 22 november 2018 is namelijk mijn goede vriendin Tiny overleden. Ruim zes jaar na Hans heeft ook zij de ongelijke strijd tegen kanker verloren. Uiteraard heb ik de openingstekst bij De Mutsenclub aan deze nieuwe situatie aangepast en de openingspagina op de site tijdelijk veranderd. Afgelopen week had ik de volgende tekst erop staan.
 

IN MEMORIAMTINY KNIJNENBURG - DEKKER

25 december 1942 - 22 NOVEMBER 2018


Vervolgens is de Mutsenclub op maandagavond bij elkaar gekomen om te bekijken hoe ze haar tijdens de uitvaartplechtigheid zouden kunnen herdenken. Daar kwam na afstemming met zoon Stefan een duo-toespraak van Gerard en mijzelf uit. Na afloop van onze bijeenkomst hebben zowel Gerard als ik meteen 's avonds onze concept-tekst in elkaar gezet.
De volgende dagen was er een regelmatig overleg met Stefan en de Mutsen over de volgorde van sprekers en de inhoud van onze teksten. Heel frappant was dat we in de zaal vlak voor onze toespraak nog wijzigingen in onze tekst hebben aangebracht.
De plechtigheid was in La Baraque in Zevenhuizen, waar achtereenvolgens de kleinkinderen Meike en Lise, Bert (broer van Hans) namens de schoonfamilie, de zussen van Tiny namens de Dekkertjes en daarna Gerard en ik namens de Mutsen het woord hebben gevoerd. Na onze toespraak hebben alle Mutsen witte rozen op de kist gelegd als ons afscheid van Tiny. Als afsluiting hebben Bert, Nathalie en Stefan hun moeder heel sfeervol herdacht.
Na de plechtigheid heb ik vele bekenden van vroeger kunnen begroeten. Ik denk daarbij aan de leden van de families Knijnenburg en Dekker als aan de vele oude vrienden en vriendinnen van Hans.
Tiny is daarna in besloten gezelschap begeleid naar het crematorium.

Hieronder volgen nog enig foto's van Tiny die na haar overlijden via diverse kanalen rondgingen binnen de Mutsenclub.

En tenslotte de allereerste foto uit 1961 die ik van Hans en Tiny samen heb kunnen vinden.


Terug naar WeblogTerug naar boven Startpagina