18 - 19 mei 2013
Joris komt logeren en gaat mee cachen

Er was een voorstel van Maja aan Rianne en Ben dat Joris wel eens een nachtje mocht komen logeren als zij een avondje uit wilden gaan om daarna ook lekker uit te kunnen slapen. Het Pinksterweekend leek hen wel wat en zaterdagmiddag is Joris bij ons afgeleverd. Hij is onmiddellijk aan de slag gegaan met zijn favoriete speelgoed. De koekjestrommel en de LEGO-trein hadden zijn volle aandacht. Voor het avondeten had Maja sperzieboontjes met kip en patat klaargemaakt. Het ging er bij Joris in als sperzieboontjes met kip en patat.

2013-05-18-02
ik heb mijn bord bijna leeg

Na een uitermate rustige nacht is Maja om 07:45 uur maar eens gaan kijken hoe het met hem ging. Hij was net aan het ontwaken en mocht zijn flesje in het grootouderlijke bed leegdrinken. Daarna deed hij een opmerkelijke ontdekking. Hij zag ons en zichzelf in de grote spiegel en het duurde nog wel even voordat hij er iets van begreep. Na zijn fruithapje en zijn boterham had Maja voor Joris een prentenboek met boerderijdieren. Tijdens de paasbrunch had hij er al eentje gekregen, die ook de dierengeluiden door middel van een druk aan de zijkant van het boek kon laten horen. Dat was bij dit exemplaar echter niet mogelijk, al probeerde Joris het wel.

2013-05-19-04
thuis maakt dit wel geluid

Daarna was het tijd voor zijn bad. Na eerst een tijdje met de figuurtjes te hebben gespeeld, kwam de douche er aan te pas. Hij had het duidelijk naar zijn zin onder de flinke waterstromen.

2013-05-19-12
heerlijk oma, dat water op mijn bolletje

Intussen was er een bericht van Rianne en Ben binnengekomen dat ze wakker en aangekleed waren. Maja had de laatste week druk gewerkt aan een nieuw jack voor Joris en dit was de ideale gelegenheid om het te showen. Dus werd Joris in zijn gloednieuwe outfit gehesen en konden we op weg naar Gouda.

2013-05-19-13
het is wel erg groen, hè opa

Daar was afgelopen week een multi gepubliceerd die vlak bij de woning van Rianne en Ben begint bij een standbeeld van een man die een ezel draagt. Bij ieder punt moest er flink gerekend worden en ook hier. We hadden dus wat tijd voor spelletjes voor Joris, die heerlijk in de manduka op de rug van Ben 'meeliep'.

2013-05-19-02
wie is hier de ezel?

Het was een leuke wandeling door het centrum van Gouda en Rianne liet duidelijk blijken dat ze al aardig ingeburgerd was door bij het lezen van de cachetekst al aan te geven waar het volgende punt zou moeten zijn. Bij het eindpunt waren de leden van een gezin bezig om hun boot schoon te maken en dus moesten we een afleidingsmanoeuvre toepassen. De fototruc werkte hier want Rianne en Ben gingen op het bruggetje zitten waaronder het doosje was verborgen. Tijdens het maken van de foto pakte Rianne heel geraffineerd het doosje onder het bruggetje vandaan en legde hem na het loggen weer net zo sneaky op zijn plek.

2013-05-19-15
de afleidingsfoto

Als beloning voor het vinden van de cache heeft Maja ons op een ijsje op de Markt getracteerd. En van het lactosevrije exemplaar heeft Joris behoorlijk meegesnoept.

Terug naar Joris & Christy Terug naar boven Startpagina