28 juli 2013
Oefening baart kunst

Het is nog steeds zomer en dus kwamen Rianne, Ben en Joris zondagavond weer een hapje van de BBQ mee-eten. Buurvrouw Lenie was op zaterdag bezig met haar schuur te reorganiseren en de overbodige spulletjes klaar te zetten voor afvoer. Daarbij waren een loopfietsje en een autootje, waarvoor haar kleinkinderen te groot waren geworden en ze vroeg of het wat voor Joris zou kunnen zijn. En zo waren we ineens twee stuks speelgoed rijker. Na een kleine discussie over veilgheid werd het autootje te voorschijn gehaald en Joris werd erop gezet. Hij had het prima naar zijn zin en glunderde dan ook van oor tot oor.

2013-07-28-02
even oefenen en dan rij ik een stukje met jullie mee

Joris heeft een speciale manier van voortbewegen. Hij schuifelt zittend op zijn linkervoet en maakt ondertussen met zijn armen een soort vlinderslag. Vooral op een gladde ondergrond gaat dat razendsnel. Nu hij aan het staan toe is, heeft hij eigenlijk de kruipfase overgeslagen. Volgens sommigen is dat niet goed voor zijn ontwikkeling. En dus heb ik hem min of meer gedwongen door het vasthouden van zijn voet om toch te kruipen.

2013-07-28-04
dit oefenen hoeft voor mij niet zo

Tijdens zijn tocht door de kamer kwam er plotseling iets bekends in zijn beeld. Dat heeft hij meteen aan een nader onderzoek onderworpen.

2013-07-28-06
ook zonder oefening krijg ik dat wel uit elkaar

Tijdens het eten had hij erg veel aandacht voor de vliegen rond de tafel. Hij noemt dan wel ieder dier in zijn zichtsveld een 'boe', hij had ze toch wel goed in de gaten. Na het eten werd hij nog even op de vloer gezet en ook daar had hij een vlieg in de smiezen. Toeval of niet, hij kreeg de vliegenmep te pakken en probeerde daarmee te slaan. Het ging allermaal nog niet zo soepel maar dat komt nog wel.

2013-07-28-07
wacht maar totdat ik genoeg heb geoefend

Terug naar Joris & Christy Terug naar boven Startpagina