Weissensee 1996
De eerste keer voor de bij het vertrek nog naamloze schaatsclub en ze gingen met zes rijd(st)ers (Hans, Gerda, Nel, Henk, Martien en George) en n supporter (Gerard). De reis was per auto en ze logeerden in Gasthof Herzog bij Gerti en Hans Mller. George had er bij zijn werkgever, Spanbeton, voor gezorgd dat allen voorzien waren van schaatstassen. Het begin van sponsoring.

Alles was nieuw voor ze en uitrijden was het voornaamste doel. En het lukte. Op het kleine meer was een ronde van 16,7 km. in vijf lussen uitgezet, die twaalf keer afgelegd moest worden. Nel zette voor de 200 km. meteen een knappe tijd neer met 7:55, Hans volgde met 8:56 en Henk, Martien en Gerda (die voor 100 km. ingeschreven had maar gewoon doorreed) kwamen in 10:12 binnen. George was na ca. 100 km. bij dit drietal afgehaakt en voltooide zijn tocht in het donker na 11:10. Gerard had alles al 'dwarsveldend' op video vastgelegd.

De vreugde over de geslaagde missie was bij iedereen erg groot. Zo groot dat het aan de eettafel een kakafonie van geluiden was. Iedereen vertelde zijn eigen verhaal en had geen tijd om naar het relaas van een ander te luisteren. Dus drie of vier verhalen, die door elkaar heen werden verteld, was geen uitzondering.

Op de laatste dag werd tijdens een wandeling richting Naggl nog een sneeuwpop gemaakt als herinnering aan de Mutsenclub. Op de terugreis werd in Duitsland overnacht. Op de eenpersoonskamer van Gerda werd de videofilm van Gerard alvast bekeken. Weinig stoelen, maar wel veel lol.
Terug naar De Mutsenclub Terug naar boven Startpagina