Weissensee 1998
Bij het boeken van de totale groep bleek dat er bij Gasthof Herzog niet voldoende plaats was. Maja en George waren in de zomer van 1997 op de bonnefooi naar de Weissensee geweest. Na bemiddeling van Gerti Mller waren ze toen terechtgekomen bij de buren: Gasthof Weissensee van Werner, Gerhard en Birgit Koch. Ze hadden het prima naar hun zin gehad, waarop geprobeerd werd om ook de Mutsenclub nu daar onder te brengen. En dat lukte.

Echter, n week voor het vertrek hoorde Maja dat ze binnen een week geopereerd moest worden. George ging uiteraard ook niet mee en snel werden ter completering van de groep twee vervangsters gevonden: Thea (zus van Nel) en Freija (dochter van Gerda en Jack). De reis ging per auto en per trein. George had tussen de bezoekuren in het ziekenhuis nog even tijd om de treingroep uit te zwaaien. Gerda had voor iedereen een nieuwe versie van haar succesmuts en voor de mannen ook een speciale kleine uitvoering. Jack had gezorgd voor een spandoek met een toepasselijke tekst.

Dit jaar werd de Alternatieve Elfstedentocht voor de tiende keer op de Weissenssee georganiseerd. De plaatselijke bevolking had voor die gelegenheid verschillende ijssculpturen in het dorp gemaakt.

Net als in het eerste jaar was er op het kleine meer een ronde van 16,7 km. uitgezet. Het ijs en de weersomstandigheden waren op de dag van tocht uitstekend en de resultaten waren navenant. Vijf maal een P.R.: Nel in 7:32, Hans in 7:35, Gerda en Henk in 9:15. en Marian, die voor de eerste keer meedeed en dus automatisch een P.R. reed, kwam samen met Martien in 10:30 over de streep. Bovendien reden Thea en Freija ieder 100 km. op het startnummer van George, al gaan er geruchten dat er tijdens het wisselen van het beennummer een half rondje gesmokkeld is. Ze kregen uiteindelijk 9:15 als gezamenlijke eindtijd. De niet-rijders hadden gezorgd voor de mentale ondersteuning en de nodige foto- en videobeelden.
Terug naar De Mutsenclub Terug naar boven Startpagina