Weissensee 1999
De sponsoring door Spanbeton was uitgebreid tot heuse schaatspakken. Vlak voor het vertrek was er voor iedereen een salopet en jack in een schitterend blauwe kleur. De bedrukking met De Mutsenclub en Spanbeton accentueerden het geheel. De volgende Mutsen hadden zich voor een verblijf bij de familie Koch aangemeld: Hans, Tiny, Henk, Nel, Gerard, Gerda, Jack, Maja en George. Helaas moest dit jaar Tiny om medische redenen afhaken, maar Freija was weer bereid om als invalster te fungeren. De reis ging voorspoedig. De treinreizigers ontmoetten op het perron in Gouda Peter Lelieveld, die alleen reisde en ook naar Gasthof Weissensee ging. Ze hebben hem toen spontaan in de groep opgenomen. Zo ontstond het begrip 'adoptiemuts'.

In navolging van de schaatsers in Nagano had Gerda plakstrips voor onze broeken en mutsen. De nieuwe salopets waren te glad voor de strippen, maar op de mutsen ging het prima. Het spel Party & Co zorgde in de avonduren voor het nodige luidruchtige plezier.

De organisatie had op het grote en kleine meer een ronde van 25 km. uitgezet, waarbij in eerste instantie onder de brug door geschaatst kon worden. Op de dag van de tocht was het aanvankelijk redelijk weer maar in de loop van de ochtend begon het steeds harder te waaien. Halverwege ging dat over in een geweldige storm. VIP-tenten, spandoeken en de finishballon waaiden weg. WC's gingen ondersteboven. George en Freija besloten dan ook na 125 km. te stoppen. Hun mentale dip was groter dan de sportieve uitdaging. Het echte noodweer minderde daarna gelukkig, maar de resultaten van de doorrijders werden er wel nadelig door be´nvloed. Nel was uiteindelijk de snelste in 8:18, daarna Hans in 8:49 en Gerda en Henk in 10:12. Onze adoptiemuts Peter, die voor de eerste keer meedeed, eindigde op zijn 57e verjaardag in 10:24. De supporters waren actief geweest met de gebruikelijke morele steun, foto- en video-opnamen. Ondanks de weersomstandigheden keek De Mutsenclub terug op een geslaagde trip.
Terug naar De Mutsenclub Terug naar boven Startpagina