Weissensee 2000
Het eerste Mutsenlustrum maar ook het jaar met een schaduw door het overlijden van jurylid Wim Jeremiasse, die met zijn auto door het ijs was gezakt. De Mutsen waren met een flinke afvaardiging: Nel, Gerda, Tiny, Maja, Gerard, Jack, Hans, Martien, Henk en George. De gebruikelijke reisvorm met auto en trein. Ze logeerden weer eens bij Gasthof Herzog.

De tocht werd op het grote meer verreden. Er was een ronde van 20 km. uitgezet, maar vanwege een kistwerk dwars over het meer werden eerst twee kleine ronden van ca. 10 km. afgelegd om de schaats(st)ers over een grotere afstand te verspreiden. De omstandigheden waren prima en dat resulteerde in drie P.R.'s. Nel was supersnel in 7:09, Hans volgde in 8:11, waarna Gerda in 8:43 finishte. Henk en George, die enige ronden voor het einde door Gerda waren achtergelaten, kwamen na 9:19 binnen. Martien was door een opspelende maag na 150 km. gestopt.

Omdat ze nog een paar dagen zouden blijven, werd een alternatieve bezigheid gezocht en gevonden in langlaufen. Henk had het al eens eerder gedaan en zou het de anderen wel leren. Het was net het verhaal van de tien kleine negertjes. Op de eerste dag met zijn achten begonnen, waren er op de tweede dag in de middag nog twee diehards over. Het was toch een redelijke inspannende bezigheid, terwijl valpartijen, koprollen en andere capriolen de animo om door te gaan ook niet erg bevorderde.
Terug naar De Mutsenclub Terug naar boven Startpagina