Weissensee 2002
TV-optreden voor de Mutsenclub. Ieder jaar brengt de Stichting Winter Marathon een TV-special over de Weissensee. Daarin worden dan als een soort rode draad een of meerdere recreanten opgenomen. En dit jaar werd de Mutsenclub gevraagd voor de opnamen op een ijsbaan in Nederland en op de Weissensee. Al viel de uiteindelijke uitzendtijd ten opzichte van de totale hoeveelheid opnametijd wel wat tegen, het was toch een aparte ervaring. Spanbeton had de Mutsenclub van nieuwe sporttassen voorzien.

Verder was het totale gebeuren geen echte verrassing meer. De afvaardiging bestond deze keer uit: Gerda, Nel, Tiny, Maja, Jack, Gerard, Henk, Hans, Martien, George en adoptiemuts Peter. Het verblijf was weer bij Gasthof Herzog en de bezoekjes bij Gasthof Weissensee waren heel gezellig. Ze vierden de verjaardag van Peter (bij het ontbijt was de filmploeg aanwezig) en gingen op verjaardagsvisite bij Mieke, de zus van Nel.

Ze reden als opwarmer en training de Euromarathon, zeven ronden van 7 km. op het grote meer. Ze beschouwden dat ook echt als een toertocht en zijn met de totale Mutsen-groep bij elkaar gebleven.

Op het grote meer was voor de grote tocht een ronde van 20 km. uitgezet en de dag begon met prima weer. Halverwege de dag begon het wel harder te waaien, maar het was toch goed te doen. Er was slechts één P.R. te noteren en wel voor George, die in 9:14 eindigde. De overige tijden waren in volgorde van binnenkomst: Nel in 8:09, Peter en Hans in 9:09, Gerda kwam samen met George binnen, Martien in 10:22 en Henk, die na zijn ervaring van vorig jaar nu helemaal in zijn eigen tempo op binnenkomen reed, eindigde in 10:46. Onderweg waren we regelmatig gefilmd, waarbij Maja en Tiny zelfs een lift van de filmploeg kregen om de rijd(st)ers op een mooi plekje aan te kunnen moedigen.

De dagen erna werden als gebruikelijk besteed. Op de laatste dag, toen de autoploeg al vertrokken was, gingen de echte diehards nog een stukje schaatsen. Vooral Martien had zich de hele week al laten gelden en kwam aan een weektotaal van 500 km.
Terug naar De Mutsenclub Terug naar boven Startpagina