Welkom op de website van George van der Loos en Maja Duijvestijn.

Sinds 1 april 2003 ben ik (George) in de VUT en heb ik geprobeerd om een website te maken. En met succes, want je kijkt nu naar het resultaat.

Een groot deel van mijn vrije tijd besteed ik aan sport, waarbij het actieve gedeelte uit fietsen en schaatsen bestaat. Het passieve gedeelte is vooral het volgen van schaatsen, wielrennen en voetballen. Dit gebeurt voornamelijk via de media zoals T.V., kranten en magazines, maar het schaatsen en wielrennen ook wel live.

Helaas is Maja op 7 augustus 2019 overleden (zie ook onder Weblog).

Het schaatsgedeelte beoefen ik met De Mutsenclub. Aan de gezelligste schaatsclub van Nederland, Oostenrijk en omstreken wordt dan ook binnen deze site redelijk veel aandacht besteed zowel in tekst als met foto's.

In april 2004 is er wat de hobby's betreft ook het geocachen bijgekomen. Dit is een soort schatzoeken via internet. Hierbij ga je op verschillende plaatsen in Nederland maar ook wel in het buitenland op zoek naar de cache (schat). Er zijn - afhankelijk van de omschrijving - verschillende manieren om de juiste locatie te kunnen bepalen.

Het fietsen deed ik meestal samen met Maja in de vorm van recreatiefietsen. De tochten staan dan in de meeste gevallen in het teken van het geocachen. De route wordt voornamelijk bepaald door de locaties van de caches.

Op 19 juli 2003 werd er in Hoek van Holland een reŁnie van de Loos-en gehouden met de aanwezigheid van vele overzeese familieleden. Op de toen nieuw geopende site van de familie Van der Loos zijn intussen al vele foto's van de reŁnie en verder familienieuws geplaatst. Op 28 en 29 juli 2007 was er een volgende reŁnie in Cupar in Canada. Op 28 juli 2012 was er in De Lier weer een reŁnie van de Loosenkant met ruime buitenlandse deelname. Op de familiesite zijn aparte pagina's opgenomen met foto's van deze zeer geslaagde evenementen. De andere tak kon toen niet achterblijven en op 10 februari 2008 was er in Poeldijk een reŁnie van de Van Koppen's. Op de familiesite van die kant is er uiteraard aandacht besteed aan de goed bezochte en zeer geslaagde bijeenkomst.

Vanaf januari 2009 ben ik begonnen met een weblog. Dat zal geen echt dagboek worden, waar ik iedere dag iets in zal schrijven maar wel als er iets te melden valt wat - in mijn ogen - de moeite waard is.

Als ik onze site zit te bekijken, valt het me op dat ik veel gebruik maak van de kleur 'blauw'. Ik denk dat daarvoor drie redenen zijn aan te geven.
Ten eerste is het de natuurlijke kleur van ijs. Je zou het misschien niet zeggen, wanneer je een tocht over van dat mooie zwarte natuurijs maakt, maar het is wel zo. Als je het wilt zien en je bent in de gelegenheid, dan moet je eens een bezoek brengen aan een ijsgrot.
Ten tweede is het de huiskleur van Spanbeton, waar ik bijna dertig jaar heb gewerkt.
Ten derde heeft het met ons geboortedorp te maken. Iedere geboren Westlander weet wie er met een Blauwkonter wordt bedoeld.

Kortom, wij zijn van huis uit echte originele Poelukse Blauwen.

Terug naar boven Startpagina